Aktuális

Bevásárlóközpont a pofátlan autósok ellen

Kitiltják a MOM parkból azokat az autókat, amelyeket jogtalanul hagy a gazdájuk mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen.

A tegnap esti mozilátogatásunk alkalmával a parkolóban észrevettem a szomszéd autón egy cetlit, ami mélyebb nyomot hagyott bennem, mint a film – pedig George Clooney sok mindent feledtetni tud velem.  
Egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen állt egy kocsi – a sztereotípiák elkerülése miatt említem, hogy egy sima szürke családi autó –, a szélvédőjére pedig a következő feliratot celluxozták:
„Tisztelt Vendégünk!
A MOM Park bevásárlóközpont igazgatósága mozgássérült parkolóhelyek kijelölésével gondoskodik az arra rászorulók parkolási lehetőségéről! Ön figyelmetlenül és jogtalanul az erre a célra kijelölt parkolóhelyet! Kérjük, a jövőben tartsa be a parkolási rendet és ne akadályozza a mozgássérültek parkolását.
Gépkocsija rendszámát tároltuk! Újabb szabálysértését követően a beléptető rendszer letiltja a parkolóba történő behajtását!
Köszönjük!”

Bevásárlóközpont a pofátlan autósok ellen

A felirat keveseket hagy hidegen: bár az autó gazdáját nem vártuk meg, egy arra járó keresetlen szavakkal így reagált: „én inkább a kerekeit szúrnám ki dikiccsel!”
„Naponta előfordul, hogy márkásabbnál márkásabb autók láthatóan tökéletes egészségnek örvendő tulajdonosai parkolnak be a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyekre.” – mondta el kérdésünkre Kígyósi János üzemeltetési vezető. – „Sajnos a felirat annyiban téves, hogy nem tilthatjuk ki a szabálytalankodókat, de a rendszer valóban tudja rögzíteni ezeket a rendszámokat. Mivel a parkoló közforgalom számára megnyitott magánterület, ezért kérhetjük a Közterület Felügyelet segítségét, ahogyan kérni is fogjuk, hiszen nekik van joguk megbírságolni a szabálytalankodókat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top