Aktuális

Árvíz – így segíthetünk a károsultakon

Elindult a Nemzeti Segélyvonal és adománygyűjtésbe fogott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is. A májusi ítéletidő károsultjainak pénzadománnyal, ruhákkal, takarókkal segíthetünk.

Árvíz - így segíthetünk a károsultakonVillámgyűjtés – elindult a Nemzeti Segélyvonal
A 1752-es Nemzeti Segélyvonallal összegyűjtött pénzadományok az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jutnak el károsult honfitársainkhoz. A pénzadományok szétosztásának részleteiről a Nemzeti Segélyvonal honlapján tájékozódhatunk. A telefonvonal vonalas készülékről érhető el. 

Ruhákkal, takarókkal is segíthetünk
A Magyar Vöröskereszt a pénzadományokat a szervezet a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára várja, de országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában be lehet fizetni a támogatást . Az adományok teljes egészében a rendkívüli időjárás és árvíz miatt bajba jutott településekhez és családokhoz kerülnek.
A Vöröskereszt Országos Igazgatósága ágyakat, takarókat, poharakat, víztartályokat, hálózsákokat és raktári készleten lévő védekezési eszközöket küldött az árvíz súlytotta térségbe. Szükség esetén a helyszínre juttatnak 180 ezer homokzsákot, az árhullám levonulása után pedig igény szerint tisztítószerekkel, fertőtlenítőszerekkel segítik a lakosságot. A lakosság takarókkal, ruhákkal segíthet a bajba jutottakon. 

 

Segítenél, de nem tudod hogyan? Segítségre van szükséged, de nem tudod honnan, kitől kérj? Csatlakozz az fn.hu Facebook csoportjához, mely azért alakult, hogy összehozza a felajánlókat és a rászorulókat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top