Aktuális

Terézanyuságom története – pályázat nőknek

Rácz Zsuzsa, az "Állítsátok meg Terézanyut!" és a "Nesze Neked Terézanyu!" könyvek szerzője az Ulpius-ház Könyvkiadóval közösen pályázatot hirdet "Terézanyuságom története" címmel.

Milyen a jó társ? Mit vársz tőle, és mit magadtól? Mit vársz egy kapcsolattól – a te kapcsolatodtól? Mit jelent neked a „gyerek”, az „otthon”, a „család”, és mit jelent a „jóban-rosszban”? Ezeket a kérdéseket a legtöbb nő legalább egyszer felteszi magának az életben. Ráadásul ahány nő, annyiféle válasz létezik.

A „Terézanyuságom története” pályázat célja, hogy a nők az őket foglalkoztató nagy döntésekről és dilemmákról végre beszélni is merjenek, hogy akinek kedve van, mondja el saját, személyes történetét a társas létről – vagy annak hiányáról. Minden női sors egyedi: mi minden egyes történetre kíváncsiak vagyunk – mondta Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója.

Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója
Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója

A pályázaton egy maximum 5000 karakteres írott vagy legfeljebb 10 percben (akár mobiltelefonnal) videóra rögzített saját történettel lehet részt venni. A művek beküldésének határideje: 2010. május 31.

A pályázatokat a neszeneked@terezanyu.hu címre várják. A legjobb szerzők pályamunkái az Ulpius-ház Kiadó oldalán és itt, a Nők Lapja Cafén is megjelennek majd.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére a budapesti könyvhéten kerül sor, június 6-án.

Rácz Zsuzsa író. 1972-ben Miskolcon született, tíz éven át volt szabadúszó újságíró, majd PR-es és reklámszövegíró. Első könyve 1998-ban jelent meg „Kábítószeretet” címmel. Az írás mellett Rácz Zsuzsa jelenleg szupervizorként és coachként dolgozik.
Terézanyu-könyvek
Rácz Zsuzsa első regénye 2002-ben jelent meg „Állítsátok meg Terézanyut!” címmel, amelynek szingli főhősnője gyorsan az olvasók szívébe lopta magát. A könyv rövid időn belül bestseller lett, több mint 140 000 eladott példánnyal. A nagy sikerű történet folytatása – a 2009 novemberében megjelent „Nesze Neked Terézanyu!” – már nem a szinglilét krónikája, hanem a „holtomiglan-holtodiglan” kérdését, vagyis az elköteleződés dilemmáit járja körbe pimasz humorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top