Aktuális

Győzike, Hajós, Showder Klub: mit néztünk a héten?

Két nagy visszatérő jutott az elmúlt hétre: Győzike és a Showder Klub is újra az RTL képernyőjén. A végeredmény felemás.

A 18-49 év közötti tévénéző hölgyek a bevált receptet minimálisan variálták csak az elmúlt héten: az élen maradt a Barátok közt, jó félmilliós percenkénti nézőszámmal, őrzi a jól megérdemelt második helyét A mentalista, 45% fölötti nézettséggel, és a választási kabaré közepette is ki tudott virágozni a vasárnap esti családi mozi; Garfield lett a harmadik a versenyben. A dobogót megint az RTL uralja, sőt, a negyedik hely is az övé a Fókusz révén.

Győzike, Hajós, Showder Klub: mit néztünk a héten?Ötödikként aztán már ott az öreg csataló, a tv2 királya, House, aki a csatorna előkelő helyezéseinek szinte egyetlen szállítója. Szorosan a sarkában azonban ott zsamózik Győzike és Bea asszony, koporsókkal, elköltözéssel, összeveszéssel és műbalhékkal. A visszatérő roma család 31,76%-ot üvöltözött össze.

A hetedik helyre volt jó a héten a Jóban Rosszban, a nyolcadik pedig az az NCIS, amit épp a vele egy időben futó Gáspárék szorítottak hátrébb a listán – így is 30% körüli eredményt elérve. A kilencedik pozícióig rántotta Fábry és Hajós kettőse az Esti Showdert, és ilyenkor elgondolkodhatnának az RTL vezetői: biztos nem lehet egy saját műsort betolni Hajós alá? A jelek szerint ugyanis igény lenne rá. A tízedik hely is az RTL-é, a szombaton vetített Kutyafuttában című filmmel, így lesz a top10 7:3-ra a szokásos nyertesé.

Mik a heti tanulságok? Az egyik a más említett Hajós-kérdés: a számok egyértelműen visszaigazolják, hogy a hórihorgas zenebohóc ennyire képes megdobni egy műsor szokásos nézettségét (az Esti Showder általában nem top10-es) – mi az oka annak, hogy Hajós csak vendég, és nem műsorvezető?

Győzike, Hajós, Showder Klub: mit néztünk a héten?A másik fontos pont nem a lista elején, hanem a vége felé, a huszonötödik helyen található – idáig küzdötte magát a szintén hétfőn debütált Showder klub. Mondjuk ki: gyenge adás volt, indiszponált szereplőkkel, és sajnos továbbra is túl későn ahhoz, hogy élőben (azaz nem másnap, a Youtube-on vagy saját felvevőről) nézzük – holott nyilván ebben is több van, többet tudna, többet ér. Így viszont még a Rendőrakadémia hetedik (!) része is több nézőt hozott.

A harmadik tanulság pedig az, hogy míg világ a világ, addig Győzikének műsora lesz a tévében. Szokjuk meg.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top