Aktuális

Shakira a legszebb fejőstehén!

A Shakira névű hároméves fejőstehén lett a győztes a Legjobbak szemléjén (Miss Schau der Besten) a németországi Verdenben a hét végén.

Az alsó-szászországi Asendorfból érkezett fekete-fehér tehén kétszáz vetélytársnőjét előzte meg. A zsűrit elsősorban formás tőgyeivel és csinos lábaival győzte meg elsőségéről. Gazdája 2500 euró (680 ezer forint) jutalomban részesült.

A döntőbe jutott szászországi és alsó-szászországi marhákat a zsűri több körön át összesen 410 ezer állat közül választotta ki.

A szépségversenyen a nemesi családfa mellett a tökéletes megjelenés is kötelező. Ezért az izgatott gazdák még a bemutatkozás előtti utolsó pillanatokban is hajszárító, hajkefe és hajspray segítségével csinosítgatták teheneiket.

A felkészülés már hetekkel a nagy verseny előtt megkezdődött. A paták ápolása, a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás mellett a teheneknek a kifutón való járás gyakorlásához is időre volt szükségük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top