Aktuális

Söréttel a nézettségi lista közepébe

Vészhelyzet, Grace Klinika, Benkő, Showder Klub, Csillag születik: új és visszatérő műsorok rázták szét a nézői rutint az elmúlt héten.

Úgy néz ki most a 18-49 év közötti, magyar tévénéző hölgyek távirányítóhoz való viszonyát leíró táblázatom, mintha söréttel durrantottak volna a közepébe: az RTL több új, vagy pihenőről visszatért műsora is sikerrel fut. A Csillag születik például tovább folytatta a „ne a Barátok közt legyen az első” misszióját, bő 52%-ot szerezve – részvétem azoknak, akik hatalmas LCD-tévén követték az adást, és túl részletes képet kaptak a Big Family hordótestű tagjának mellkasába fúródó kard ütötte sebről. Brr. Csak második a Berényi-saga, közel 46%-kal, amit a Fókusz követ.

Söréttel a nézettségi lista közepébeAzt is tudtuk, hogy az utolsó köröket futó Vészhelyzet szezonpremierje erős lesz: 404.168 korcsoportos női néző, de lesz ez még jobb is, ha a sorozat indulásakor megismert szereplők is visszatérnek egy-egy cameo erejéig. Az ötödik Benkő, aki a korkedvezményes nyugdíj helyett pornóvillába terelt bő tucatnyi hölgyet, további 400.700-at pedig a Pucér Lantos Futam selejtezőinek közvetítésével szórakoztatott. Szokás szerint ide fér még egy vasárnap esti családi mozi, az Ünneprontók ünnepe, majdnem négyszázezer nézővel.

Szintén szokás szerint ez idáig mind RTL, a hetedik helyen kezd a tv2, na, kivel? Naná, Doktor House az (könyörgök, ha lesz is egy jónak tűnő ötletük valami „grandiózus celebműsorról”, ne House helyére rakják, ugyanis nem a szerda esti időpontnak van mágikus hatalma, hanem House ilyen jó). Innen újra RTL: Vacsoracsata és New York-i Helyszínelők, a top10-et a 332.859 női nézőt vonzó NCIS (szépen kérem, ezt se pakolják át) javítja 8:2-re.

Még egy fontos visszatérőt ki kell emelnem, ez pedig a Showder Klub. A dumagépeknek egyszerre van könnyű és nehéz dolga: a hétfői adásnapot megtartva csak Benkő után férnek a tévéújságba. Egy magas nézettségű műsor után nagyobb esély van arra, hogy a tévé előtt maradnak a nézők – de a kései kezdés miatt sokan nem tudják végignézni. A 21. hely azonban kiváló, 38%-os közönségarányt takar: a még ébren lévők jelentős számban kapcsoltak a Showder Klubra. Ugyanígy a visszatérő Grace Klinika: későn van, de a tévéző hölgyek majdnem 44%-a nézi.

Ilyen egy izgalmas, változatos hét, amikor kellő számú jelentkező durrantja szét a nézettségi listát. Kár, hogy ezt a meccset egyelőre „házon belül” tudja tartani az RTL.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top