Aktuális

Új Einstein a láthatáron? Kétéves gyerek 160-as IQ-val!

Albert Einsteinhez hasonlóan legalább 160-as intelligenciahányadosa van a kétéves Oscar Wrigleynek, a legfiatalabb brit kisfiúnak, aki valaha felvételt nyert a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő Mensa klubba.

A Solihull-i Különleges Tehetségű Gyermekek Információs Központjának szakemberei szerint Oscar Wrigleynek legalább 160-as az intelligenciahányadosa, ezzel egyike a központban megfordult legragyogóbb elméjű gyermekeknek. A Berkshire megyei Reading városában élő kétéves gyerek ezzel maga mögé utasította a népesség 99,99 százalékát. Ráadásul az úgynevezett Stanford-Binet tesztet is „kiakasztotta”, mivel az csupán 160-ig képes mérni az emberi intelligenciahányadost – számolt be a Telegraph.co.uk internetes oldal, amelyet a Magyar Távirati Iroda idéz.    
„Oscar mostanában állandóan a pingvinek szaporodási szokásairól beszél a feleségemnek” – mondta a 29 éves apa, a számítógépes szakemberként dolgozó Joe Wrigley. „Állandóan kérdéseket tesz fel. Minden szülő szereti azt hinni, hogy a gyermeke különleges, de mi tudtuk, hogy Oscar esetében tényleg valami egészen elképesztő dologról van szó. Izgatottan várom már azt a napot, mikor egyszer csak felém fordul, és azt mondja nekem, hogy idióta vagyok” – tette hozzá.
„Mindenkit lenyűgöz. Már 12 hetes korától fogva tudjuk, hogy hihetetlenül okos. Szokatlanul éber gyerek volt. A szókincse egyszerűen elképesztő. Képes összetett mondatokat alkotni” – mesélte fiáról a Daily Mail című napilapnak a 26 éves anya, Hannah Wrigley. Az Oscar intelligenciahányadosát megvizsgáló Peter Congdon elmondása szerint, „a kisfiú felsőbbrendű intelligenciával rendelkezik”.
    John Stevenage-nek, a Mensa elnökének megerősítése szerint Oscart kétévesen, öt hónaposan és 11 naposan vették fel a klubba. „Oscarban hatalmas lehetőségek rejlenek. Ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázása kihívást jelent a szüleinek, mi pedig örülünk neki, hogy a Mensa hálózatához fordultak támogatásért” – mondta. Az eddigi legfiatalabb brit gyermek, aki felvételt nyert a különleges intelligenciájúak klubjába, az észak-londoni Edmontonból származó Elise Tan Roberts volt, aki két éves, négy hónapos és 14 napos korában 156-os IQ-val került be a Mensába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top