Életmód

5 tipp narancsbőr ellen: amikor már a sport sem segít…

Az, hogy időnként még a sportos lányoknak is meg kell küzdeniük a narancsbőrrel, az ösztrogén női hormonnak, valamint a szabad gyököknek "köszönhető". Az utóbbi tényező viszont antioxidánsok fogyasztásával hatásosan kiküszöbölhető!

1. Váltogasd a mozgásformákat!
A mozgás szerelmeseként nyilván nem fog nehezedre esni, hogy új dolgokat próbálj ki. Az aerob mozgás (például az aerobikórák, a kerékpározás vagy a futás) remekül serkentik a vérkeringést és a szervezet méregtelenítését. Az erősítő gyakorlatok az izomtónust javítják. A vízben végzett mozgás kíméli az ízületeidet, és a víz masszírozó hatását is kihasználja. Ha változatosak az edzéseid, minden apró izmot átmozgatsz, így nem adsz esélyt a narancsbőrnek. Edzés közben mindig legyen nálad egy palack víz, és rendszeresen kortyolgass is belőle!

2. Próbáld ki a legjobb cellulitgyilkos gyakorlatot!
Kedvencünk a kitörés: alapállásban tedd csípőre a kezed, majd lépj hátra bal lábbal körülbelül egyméternyit, és süllyeszd le a törzsed úgy, hogy az alsó lábszárad párhuzamos legyen a talajjal. Tíz-húsz ismétlés után végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

3. Masszíroztass!
Az edzés utáni sportmasszázs ellazítja az izmaidat, segíti azok regenerálódását, és azt, hogy a szövetek között felhalmozódott salakanyagok gyorsan kiürüljenek. Ettől pedig a narancsbőr is hamarabb tűnik el.

Tippek narancsbőr ellen: amikor már a sport sem segítt...

 

4. Fogyassz elegendő antioxidánst!
A bőr feszességéről gondoskodó kollagénrostokat tönkreteszik a szabad gyökök, amelyek képződését (s erre az intenzív fizikai terhelés is rátesz egy lapáttal) antioxidánsokkal tarthatod a legjobban kordában. Egyél meg mindennap öt adag zöldséget és gyümölcsöt, és részesítsd előnyben a piros bogyós gyümölcsöket, amelyek különösen gazdagok ilyen hatású anyagokban.

5. Használj narancsbőr elleni krémeket:
A tengeri alga, a koffein, a ginkgó, illetve más növények kivonata feszesíti a bőrt, segít a zsírsejtek lebontásában. A legjobb, ha a krémeket alaposan bemasszírozod, hogy felélénkítsd az érintett terület keringését, és mélyen bejuttasd a hatóanyagokat a bőrödbe. A krémek négy hét használat után általában már látható eredményt hoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top