Aktuális

Rázd meg, nagyi!

A Szombat esti láz igazi koronaékszere az RTL Klubnak: ez a lógó, de flitteres nagymamatompor mutatja be a legjobban a Mónika-show és a csótányevő műcelebek őshazáját.

Az RTL által saját fejlesztésűnek mondott, valójában a főcímzenétől a játékszabályokon át a szereplőkig kísértetiesen hasonló formátummal, külföldi televíziókban már egy ideje nagy sikerrel pörgő műsor nem véletlenül passzol annyira a csatornához. Ma a legnézettebb magyar kereskedelmi televízió ugyanis egy finomkodó, girlandos operett-tévé image-ével szólítja meg a nézőket.

Maga a műsor egyébként még akár jó is lehetne – abban ugyanis van kraft, hogy egy ismert ember hirtelen félrerakja az eredeti mesterségét, és rácsodálkozik egy másik műfajra, kipróbál valami mást. Népszerűvé teheti a szalon- és versenytáncot, egyszerre sarkallhat arra, hogy táncművészeti produkciókat nézzek, vagy igényem legyen, hogy egy-egy rendezvényen meg tudjak mozdulni a parketten – és ezért beiratkozzak egy tánctanfolyamra. Ha Rózsa Gyuri megtanulta, nekem is menni fog!
Ugyanakkor ez a műsor nem elsősorban, hanem egyébként szól a táncról. Oké, ez már a harmadik évad, nem tudunk már úgy rácsodálkozni, de attól még lehetne mással is próbálkozni, mint a beszámítási képességét gyakran idézőjelbe tevő Medveczky Ilona egyre hajmeresztőbb apropóval történő szerepeltetésével.

Fotó: Bársony Bence
Fotó: Bársony Bence

 

Kezdve azzal, ami nyilvánvaló: Ilonka néninek nem kellene olyan ruhában mutatkoznia milliók előtt, amelyen csupán néhány csillogó strassz takarja a testnyílásait. Lassan hetvenéves lesz, drága művésznő, ne tegye, kérem! És ha benne nincs ennyi belátás, akkor lehetne a szerkesztőkben, az öltöztetőkben, a producerben, bárkiben – rossz volt nézni, komolyan.

És ha már gusztustalan dolgok, essünk túl gyorsan a másik dívás híren is: a tavalyi műsorszünetben már nem nagyon volt mivel szerepeltetni az idős táncosnőt, hát bevállalta a bevállalhatatlant – a Story magazin címlapján meztelen fenekét közszemlére téve tudatta velünk, hogy ő bizony bőre frissességét annak köszönheti, hogy rendszeresen bedörzsöli… őőő… ezt körül kéne írni valahogy, szóval saját kiválasztó szervrendszerének folyékony végtermékével.

Brr, felállt a szőr az alkaromon, menjünk tovább gyorsan.

Szóval lassan a Szombat esti láz promója, teljes médiafelülete Ilonka néni csontos vállaira került, az idős díva hanyatt lökős nyilatkozatai hivatottak elérni, hogy a műsor megfelelő publicitást kapjon. A végjátékban már egész odáig jutott a dolog, hogy háborút vív a televízió és a zsűritag táncosnő: a nyilvánosság előtt üzengetnek egymásnak, egészen abszurd bohózatot kerekítve az ügyből. Valóban bugyi nélkül ment a ruhapróbára Medveczky Ilona? Kinek a dolga a próbabugyiról gondoskodni? Szétrepedt volna az eredetileg javasolt nadrág tánc közben, és elég indok-e ez a feltételezés arra, hogy néhány négyzetcentimétertől eltekintve teljes egészében közszemlére tegyék a művésznő testét?

Aztán meg megüzeni az orvosával, dr. Balogh Györggyel, amit az állítólagos szilencium miatt ő már nem panaszolhat el a nyilvánosságnak. Aztán kitiltják a doktor urat a műsorból. Aztán a művésznő közli (Hogyan? Hisz nem szabad neki beszélni. A fodrászán keresztül?), hogy amennyiben dr. Balogh György nem ülhet a műsor nézőterének első sorában, úgy talán ő maga sem megy el, hanem inkább átruccan a Megasztárba.

Kabaré.

Fotó: Bársony Bence
Fotó: Bársony Bence

Most pedig mondok valami furcsát: én drukkolok Medveczkynek. Komolyan. Annyira jó lenne, ha visszafelé sülne el ez az egész médiahack, és Ilonka néni amolyan elszabadult hajóágyúként letarolna mindent. Őszintén elegem van ugyanis az álkonfliktusokból, a sajtó számára rendezett „viharos” szakításokból és „majdnem” kitört botrányokból. Marhára unom már, hogy a celebek „felháborodott távozása a stúdióból” pont ott történik, ahol az a kamerának a legjobb, és nem kajálom már meg, mikor a meghívott sztár széles taglejtésekkel „meglepődik” a „meglepetésvendégen”.

Úgyhogy igenis, ha már ez a műsor nem arról szól, hogy milyen táncot és hogyan tanul meg Katus Attila, ha az RTL-nek deklarált célja, hogy ne arról beszélgessenek másnap a fodrásznál, hogy milyen jó volt az a szamba, hogy ne arra érezzünk késztetést, hogy mi is megtanuljunk rokizni – hanem kizárólag egy nyafka néni hisztériázására építik a műsort, akkor igenis, győzzön Medveczky! Szedje szét, sértődjön meg, zúzza darabokra a koncepciót, álljon odébb a legrosszabb pillanatban! Rázd meg, nagyi, tedd oda magad!

Hátha legközelebb majd okosabban csinálják.

Medveczky Ilona.lap.hu »
Társastánc.lap.hu »
RTL Klub.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top