Sztárok

Díjazott színészek

Az Európa hajó fedélzetén búcsúztatták az évadot a Vígszínház színészei és dolgozói. A művészek között több díjat is kiosztottak.

Marton László direktor évadértékelő beszéde után köszöntötte a jubiláló művészeket. Eszenyi Enikő huszonöt, Presser Gábor harminc éve, Venczel Vera pedig négy évtizede a társulat tagja. Viharos tapssal ünnepelték a nyolcvan esztendős Szatmári Lizát és nyolcvanöt éves Barta Máriát. Végül kiosztották a Vígszínház saját alapítású, művészeti díjait, amelyeket a társulat titkos szavazással ítélt oda az arra érdemeseknek. huszonöt esztendeje,

 

Ajtay Andor- emlékdíjat vehetett át Danis Lídia és Fesztbaum Béla, Varju Kálmán lett a Hegedűs Gyula- emlékgyűrű büszke tulajdonosa, Pap Verának ítéltetett a Harsányi Zsolt-emlékdíj, a Roboz Imre- művészeti emlékdíjjal Hegedűs D. Gézát jutalmazták. Hatalmas ováció fogadta a bejelentést, miszerint Igó Évát választották “kedvenc vígszínházi színésznek”. Jutalma négynapos, két személyre szóló városnéző út az örök városba, Rómába. A felhőtlen jókedvet a szikrázó napsütésen kívül a kellemes zene, a finom ételek tették teljessé.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top