Gasztro

Kadaif

A kadaif akár a baklava rokonságának is tekinthető, csak éppen kevésbé vált ismert édességgé. Aki szereti a diót és az édes ízeket, ezt is feltétlenül próbálja ki!

Mi kell hozzá?

• 50 dkg cérnametélt
• 15 dkg dió
• 10 dkg mazsola
• 70 dkg cukor
• 1 citrom
• 1 csomag vaníliás cukor, olaj

 

Hogyan készül?

A cérnametéltet vízben majdnem puhára főzzük, majd egy kiolajozott tepsi aljába terítjük a felét. Rászórjuk az apróra vágott diót és mazsolát, majd beborítjuk a többi tésztával. Sütőbe toljuk, és szép barnára sütjük.

A cukorból fél liter víz hozzáadásával szirupot főzünk, belereszeljük a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, és a vaníliás cukrot is hozzákeverjük. A sütőből kihúzott, még meleg tésztára öntjük a forró cukorszirupot, és hagyjuk, hogy lefedve a tészta beigya az édes levet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top