Életmód

Asztrodiéta – tippek minden csillagjegynek

Mindent kipróbáltál, de semmi nem működött? Talán épp a csillagjegyednek megfelelő diétában találod meg a megoldást. Olvasd el tippjeinket!

Kinek ajánlható?

Azoknak, akik hisznek az asztrológiában.
Azoknak, akik életmódjukon tudnak és akarnak változtatni, nem csupán fogyókúrázni szeretnének.

Mit érhetünk el vele?

Testtípusunknak megfelelő változást, amelyben a fogyás is szerepel.
Életmódváltozást, testalkatunknak, személyiségünknek jobban megfelelő, harmonikus életvitelt.

A módszer lényege

A születésünkkel meghatározott alkatunkat megvizsgálva felmérjük a testtípusunkat és a kockázati zónákat. Ezek meghatározása után változtatunk – csillagjegyünknek megfelelően – az étkezésen. Ehhez kapcsolódóan előírunk bizonyos feladatokat – testmozgás, étkezési szokások, kiegészítő tevékenységek –, amelyek segítenek a komplex életmód-változtatásban.

 

Feltételek, követelmények

Kitartás és türelem a változások eléréséhez. Alkatunk elfogadása, az eddigi életmódunkból eredő hibák felismerése.

 

Kos (március 21. – április 20.)

Test: alkata szép és arányos. Kerek formák, jó felépítés, vastag csontozat jellemzi. Fent és lent fejlett.

Kockázati zónák: mindenütt. Érdekes módon jellemző a nyak és arc elhízása, de főleg a hason, a gyomron és a csípőn rakódik le felesleg.

Táplálkozás: túlságosan zsírosan és túlságosan cukrosan étkezik. Az évek múlásával a súlyfelesleg fokozódik (ülőmunka, a sport és szex hiánya), vagy ellenkezőleg: túl stresszes az élete (állandó rohanás, csak este eszik rendesen).

Feladat: hetente kétszer-háromszor erősítse állóképességét 30 perc úszással, 20 perc evezéssel, 4 km jogginggal, 40 perc kerékpározással, 20 perc szexszel. Csökkentse a fehérjék fogyasztását, növelje a rostok mennyiségét. Este igyon nyugtató és bélműködést javító mentateát.

 

Bika (április 21. – május 20.)


Test:
alkata nehéz, húsos, telt formák jellemzik, ugyanakkor vékony a csontozata, karcsúak a végtagjai és finomak a vonásai.

Kockázati zónák: csípő, fenék, comb és a nyak.

Táplálkozás: általában kiegyensúlyozottan étkezik, természetes, könnyű ételeket fogyaszt (sok saláta, szósz kizárva), de monoton és ismétlődő módon. A hízást elősegítik a változásoktól való belső félelmek (munkahely, lakhely, partner) és a semmittevés.

Feladat: dolgoztassa intenzíven az alsó végtagokat sok sétával, gyaloglással, kerékpározással, akár rollerezéssel. Zsiradékban szegény, fehérjedús élelmiszereket, sok gyümölcsöt és zöldséget egyen. Este igyon nyugtató és éhségérzetet szabályozó valeriánateát.

 

 

Ikrek (május 21. – június 21.)


Test:
alkata hosszú, kevésbé húsos. Lent és fent keskeny, vékony, törékeny csontozat, vékony, karcsú végtagok jellemzik.

Kockázati zónák: a test alsó része, különösen a has, a fenék és a csípő.

Táplálkozás: nagy a vonzalma a nassolás iránt (rágcsálnivalók, csokoládé). A hízásra való hajlamát fokozza a mozgás és a jó levegő hiánya.

Feladat: naponta négyszer kell étkeznie, mint a kisbabáknak. Legyen az étkezésnek rítusa – meghatározott idő, megterített asztal. Egyen sok halat, tenger gyümölcseit, C-vitaminban gazdag gyümölcsöket (pl. narancs, kivi). Ne dohányozzon, csökkentse a kávé-, teafogyasztást. Este igyon emésztést könnyítő és felfúvódást gátló hársfateát.

 

Rák (június 22. – július 22.)


Test:
alkata hosszú, vékony. A test alsó részén kerekebb formák – has, fenék, csípő – jellemzik.

Kockázati zónák: elsősorban a gyomor, a has és a csípő, de a vállak és a karok is.

Táplálkozás: túl sok gyorsan égő cukrot (lekvár, torta, üdítők) és zsíros tejterméket fogyaszt. Az elhízás a mozgáshiányhoz köthető (ülőmunka, lustaság), vagy testének rossz regenerálódásához, amit a túlzott sportolás, az álmatlanság vagy a túlhajszoltság okozhat.

Feladat: a meglévő izomzat alapos megdolgoztatása, kiegészítve aerobikkal, tenisszel, futással. A rizs, a főtt tészták és a kenyér helyett könnyű dolgokat kell ennie. Semmiféle üdítőitalt nem fogyaszthat, csak zsírszegény tejtermékeket egyen. Este igyon ginszenggyökérteát, amely élénkítő, emésztést elősegítő és étvágyszabályozó.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Test: alkata húsos, jól felépített. Erős csontozat, hosszú, izmos végtagok jellemzik.

Kockázati zónák: a köldök tájéka és az alhas.


Táplálkozás:
rengeteg fehérjét eszik, ezek között is sok húst, hüvelyeseket (borsó, szárazbab, lencse), és sok alkoholt fogyaszt. A súlygyarapodást fokozza a sport hiánya és a visszafogott szexuális élet.

Feladat: a zsírégetés céljából sok oxigént igénylő tevékenységet kell végeznie. Napi egy óra gyaloglás, háromszor hetente 1000 méter úszás, síelés és jóga. Csökkentse a fehérjék fogyasztását, több tejterméket, rizst, párolt zöldséget egyen. Este igyon gyermekláncfű (pitypang)-teát, amely vízhajtó és tisztító hatású.

 

 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)


Test: alkata kerekded, de kevésbé húsos, inkább hosszú, vékony testalkatú. Végtagjai vékonyak.

Kockázati zónák: főleg a középtájon a has és a csípő.

Táplálkozás: ugyan könnyen és (keveset eszik, de gyakran), változatosan étkezik (fogyókúrás), sok gyümölccsel, zöldséggel és tejtermékekkel, mégis hízhat. Ez inkább a túlzott fizikai igénybevétel, a pihenés hiánya miatt következik be.

Feladat: kerékpározzon be a munkahelyére – ha teheti –, gyalogoljon, sétáljon sokat. Egye, amit szeret – különben a stressz hízáshoz vezet –, de meghatározott időpontokban. Étkezései legyenek fehérjedúsak (hús, hal), és keményítőt is tartalmazzanak. Este igyon füstiketeát, amely vértisztító, emésztést elősegítő és hashajtó hatású.

 

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)


Test:
alkata hosszú, de húsos, kerek formák jellemzik. A felsőtest igen fejlett (váll, mellek), formás, izmos lábai vannak.

Kockázati zónák: elsődlegesen a köldök alatti rész és a mell. Továbbá az arc, a nyak, a váll és a karok.

Táplálkozás: túlságosan sok gyorsan égő cukrot (lekvár, torta, üdítők) és zsíros ételt fogyaszt. Hízásának oka az egészségtelen életmód, a túl sok ünnep és a mértéktelen evés.

Feladat: kevesebbet szórakozzon, és többet pihenjen, regenerálódjon. Keresse a nyugalmat. Sok lassan égő cukrot, kenyeret, müzlit fogyasszon, és ne nassoljon. Este fogyasszon kutyafa (égerfa)-teát, amely májtisztító és epekarbantartó hatású.

 


Skorpió (október 23. – november 22.)

Test: alkata izmos, húsos, alsó testrészei nagyon fejlettek és vastagok a végtagjai.

 

Kockázati zónák: főként a test középső része (has, csípő), de a felesleges kilók mindenütt megjelennek.

Táplálkozás: túlságosan bőségesen étkezik. Mindenből túl sokat – étel, édesség, ital – fogyaszt. A mozgáshiány és a renyhe életmód (ülőmunka, éjszakai kicsapongások) ráadásul támogatja a súlygyarapodást.

Feladat: heti 2000 kilokalóriát le kell dolgoznia. Ez hat óra gyaloglás vagy négy óra kerékpározás, esetleg három óra jogging. Az édes gyümölcsöktől tartózkodjon, cukor nélkül igya a kávét. Több grillezett húst és halat, párolt zöldséget fogyasszon. Este igyon egy csésze csalánteát, amely csökkenti a vércukorszintet, tisztító és vízhajtó hatású.

 


Nyilas (november 23. – december 21.)


Test: alkata ugyan hosszú, de nagyon húsosak a vállai és a csípője. Végtagjai igen fejlettek, izmosak.

Kockázati zónák: főleg a köldök alatt – csípő, fenék, comb.

Táplálkozás: változatosan, de ugyanakkor kalóriadúsan étkezik. Túl sok erős italt, alkoholt fogyaszt. Hízásának oka a mozgáshiány, a városi életforma és a szennyezett környezet.

Feladat: legyen sokat szabad levegőn, sportoljon, gyalogoljon. Csökkentse táplálkozásában a fehérjét és a zsiradékokat. Egyen sok zöldséget és ne igyon alkoholt. Este egy csésze nyírfatea vér- és májtisztító hatású.

 

Bak (december 22. – január 20.)

Test: alkata vékony, hosszú, kevésbé húsos – a csípő tájéka kicsit kerekebb –, törékeny csontozattal, hosszú végtagokkal.

Kockázati zónák: a has, a fenék és a comb.

Táplálkozás: könnyen és változatosan étkezik, keveset ugyan, de túl sokszor. A hízást elősegíti a stressz, a túlhajszoltság, az anyagi gondok, az álmatlanság vagy éppen a túl sok alvás.

Feladat: csökkentse életében a stresszt. Ossza be jobban az idejét, és éljen egészségesebben. Többet egyen háromszori főétkezés alkalmával, és szüntesse meg a nassolást. Csökkentse a zsiradékokat, ne egyen hüvelyeseket, viszont fogyasszon több gyümölcsöt. Este igyon cseresznyeszárteát, amely vértisztító, salakanyag-kihajtó, vízhajtó és hashajtó hatású.

 

Vízöntő (január 21. – február 18.)

Test: alkata izmos, húsos, széles vállakkal, de végtagjai hosszúak, vékonyak. Alul és felül harmonikusak formái.

Kockázati tényezők: elsősorban a test középső része (gyomor, has, csípő), de az arc, a nyak és a fenék is.

Táplálkozás: alapvetően egészségesen étkezik. Csak hajlamos a reggeli elhagyására, napközben pedig a nassolásra. A hízást elősegíti a stressz, az időhiány, a rossz alvás és egyszerűen az évek múlása.

Feladat: mozogjon sokat. Hetente hat órát gyalogoljon, négy órát kerékpározzon, három órát joggingoljon. A főétkezések között igyon sok vizet, és harcoljon a stressz ellen. Csökkentse a gyorsan égő cukrok fogyasztását, mondjon nemet az édességekre, alkoholra. Este igyon zöld teát, amely idegrendszert nyugtató, emésztést elősegítő hatású.

 

Halak (február 19. – március 20.)

Test: alakja telt, kerek formák jellemzik különösen a csípő alatt. Izomzata kevés, de testfelépítése harmonikus.

Kockázati zónák: mindenütt.

Táplálkozás: túlságosan sok zsíros ételt fogyaszt, túl sok keményítőt, túl sok cukrot. Kevés fehérjét és zöldséget eszik. A hízást súlyosbítja a nemtörődömség, az unalom és az, hogy szervezete megfogja a vizet.

Feladat: sokat álljon, keveset üljön. Legalább napi egy órát mozogjon: kerékpározzon, ússzon. Időnként kalcium- és magnéziumkúrára van szüksége. Kalóriadúsan reggelizzen, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon. Kerülje az édességeket és a cukros üdítőitalokat. Este fogyasszon eperteát, amely tisztító és vízhajtó hatású.

 

 

 

Eljött a NAGY fogyás ideje, a Nagy fogyikönyvvel!

Most először A-tól Z-ig
Az almától – a zöldségig
Amerikaitól – a zónáig
0,5 kg-tól – 24 kg-ig
1 naptól – 90 napig
Eddig soha nem látott mennyiségben összegyűjtve, egy helyen, egy kötetben megtalálhatsz rengeteg fogyókúrás és diétás módszert, amelyet a világ sok táján kipróbáltak már.

Megtudhatod:

• Hogy melyik kúrát kinek érdemes megpróbálnia.
• Mit érhet el vele – akár a súlycsökkenésen túl is.
• Mi az adott módszer lényege.
• Milyen feltételek mellett lehet a próbálkozása eredményes.
• A diéták részletes leírását a fogyasztandó ételfélékkel, étrenddel.

Bővebben a könyvről »

Diéta.lap.hu »
Asztrologia.lap.hu »
Horoszkóp.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top