Aktuális

Udvaros Dorottya kedvenc meséi

A színésznő kedveli a színes távol-keleti világot, így nem csoda, hogy szívesen vállalta el az indonéz kultúrát bemutató mesekötet felolvasását. Udvaros Dorottya elvarázsolta az Indonéz Nagykövetség vendégeit A sziklavirág című kötet bemutatásával.

Udvaros Dorottya olvasta fel Kiss Márta festőművész első, gyermekeknek és felnőtteknek szóló mesekönyvét.

A sziklavirág – Jávai mesék és legendák című albumot az indonéz nagykövet ajánlotta a bemutatón megjelent diplomatáknak, konzuloknak, újságíróknak, forgató stáboknak, az indonéz kultúra iránt érdeklődő vendégeknek.

Kiss Márta, a sokoldalú művész éveket töltött Jáva szigetén, s ugyan zenét és festészetet tanulni indult a különleges ázsiai világba, annyi inger érte ott, hogy gondolatait papírra kellett vetnie.

Kiss Márta stílusa Udvaros Dorottyát első olvasásra magával ragadta, a színésznő igazi távol-keleti hangulatot varázsolt előadásával a nagykövetség dísztermébe, amelynek tökéletes kiegészítője volt az eredeti gamelánzenét játszó Topong Bang előadása.

Élt egyszer egy fiatal magyar festőművész, akinek a festészet mellett a zene volt a másik szenvedélye, és mivel nagyon vonzották a keleti kultúrák, egy napon elindult Jáva szigetére gamelánzenét tanulni.

Indonézia különös világa azonnal rabul ejtette, így amikor két év után elérkezett a hazatérés pillanata, elhatározta, hogy hoz magával valamit az itthoniaknak. Így született meg ez a könyv, amely jávai meséket és legendákat gyűjt csokorba, ahogy azt egy európai művész látja. Az alkotó tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a képek a jávaiak szemében hitelesen jávaiak, az európai olvasónak pedig segítenek életre kelteni azt a világot, amely bár távoli és titokzatos, valahogy mégis oly ismerős.

A sziklavirág a Naphegy Kiadó első fiataloknak és felnőtteknek szóló mesekönyve, és elgondolkodtató meséivel és százoldalas, színesen illusztrált, igényes kivitelével nem csak a jávai kultúra iránt érdeklődőknek különleges csemege. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top