Aktuális

Rudolf Péter Szabó Győzővel improvizál

Igazi színészi játék szemtanúi lehetnek azok a nézők, akik figyelemmel kísérik a márciusban induló új műsort, a Beugrót. A televíziózás történetében egyedülálló új show-műsorban Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter és Pokorny Lia kiélheti színészi vágyait és tehetségét.

A TV2 új műsora négyszereplős színházi játék, humoros, szatirikus alaphelyzeteken alapuló rögtönzések és helyzetgyakorlatok sora – röviden ez a Beugró című műsor, amelyben négy kiváló színész improvizációs feladatokat hajt végre.

Az állandó szereplők, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter és Pokorny Lia mindannyian képzett színészek, és az improvizációt, amelyet tanulmányaik során egyszerű rutingyakorlatként értékeltek, most igazi embert próbáló feladatnak tartják.

– Nem alszom három napig, amikor tudom, hogy következik egy előadás, ahol improvizálnom kell – mesélte nevetve Szabó Győző. – Olyan idegállapotba kerül az ember, mint a legszigorúbb főiskolai vizsgája előtt. Igaz, hogy egy színész életét nagy százalékban tölti ki az improvizáció, mégis, ha tudatosan erre készül, hihetetlen lázba hozza.

Szabó Győzőék színházi környezetben, lehetőség szerint kellékek nélkül jelenítenek meg gyakori emberi alapkonfliktusokat. A szereplők az egyes játékok jellegét ismerik, de a konkrét feladatokkal, szerepekkel akkor és ott, a színpadon találkoznak először, tehát valóban rögtönözve kell kitalálniuk, hogyan játsszák tovább a készen kapott alaphelyzeteket.

– Az improvizációban a legfontosabb a közönség reagálása – vette át a szót Rudolf Péter. – Rövidke pillanatokról beszélünk, mégis hosszú óráknak tűnik, mire visszajelzést kapunk az ott ülőktől. Minden attól függ, hogyan értékeli a publikum az adott helyzetre született poént. Ha együttműködő, és tetszik neki a vicc, az azonnal lendületet ad a továbbiakhoz. Viszont ha valamit nem úgy ért, mint ahogy azt mi, színészek elképzeltük, akkor abban a pillanatban orvosolni kell.

A műsorban különböző stílusú helyzetekben kell rögtönözniük a színészeknek. Narrációs, tolmács-, teleshopjáték, filmszinkron, a legextrémebb sportok, de a világosban eljátszandó áramszünet „témakörében” is helyt kell majd állniuk az előadóművészeknek. A márciusban induló rendkívüli szórakoztató műsor rendező-producere Kapitány Iván, akinek a nevéhez olyan nagy sikerű filmek köthetők a hazai filmgyártásban, mint a Kútfejek vagy a Rudolf Péterrel közösen készített Üvegtigris 1., így a kiváló színészek mellett az ő neve is garancia a remek szórakozásra. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top