Szex

Bazi nagy Feng-Shui lagzi

Minden esküvõ egyedi, de van számos elem, amelynek a lehetõ legtökéletesebbnek kell lennie. A Feng Shui irányelvek segítenek, hogy a ceremónia és az azt követõ lagzi harmonikusan és kiegyensúlyozottan bonyolódjon le.
Törtfehér és csipetnyi piros

Először is különös figyelmet kell fordítanod az esküvői ruhád színére. A Feng Shui szerint, a törtfehér, krém, elefántcsont, de még a gyöngyházszín is szerencsés választás és energetizáló hatású, a föld elemet képviselő színek, a világos bézs vagy a krémszín jó szerencsét vonzanak, ezért ideálisak lehetnek esküvői ruhád számára. Mindezek mellett a Feng Shui megkívánja, hogy egy csipetnyi pirosat vagy vöröset is viselj, mert ez serkenti a pozitív rezgéseket. A piros a boldogság színe és akkor vonzod igazán a boldogságot, ha legalább egy apró részlet, vagy kiegészítő erejéig pirosat viselsz. Ez lehet vadszilva színű alsónemű, vagy egy skarlátvörös harisnyakötő, esetleg egy vörös csokornyakkendő, vagy zakó a sofőrödön. Ha azonban őrülten és tántoríthatatlanul odavagy a klasszikus fehér ruháért, akkor gondoskodj arról, hogy a csokrod vagy fátylad, hajad tűzője tartalmazzon egy kis színt. (Ne feledjük, hogy a kínai emberek a fehér színt a gyász színeként viselik.)

Mikor kössünk házasságot?

Ezek után meg kell választanod, milyen dátumra essen a házasságkötés. Ideális esetben az esküvő dátumának tartalmaznia kell a 8-as, vagy a 9-es számokat, illetve a dátum számjegyei összegének 8-at, vagy 9-et kell adnia. A Feng Shui, illetve ősi kínai hagyományok szerint a 8-as szám kedvez a szerelemnek, a 9-es pedig örökkévalóságot, tartósságot jelent. A legideálisabb dátum 18-a lenne, hiszen ez mind a két számot kiadja, de 17-e, 26-a, a 27-e, valamint 8-a és 9-e is kedvező dátumok.

Ha már kiválasztottad az esküvői fogadás helyszínét, kövesd a Bagua térkép iránymutatásait. Ehhez a kiszemelt helyiség bejárati ajtajához kell állnod, és be kell azonosítanod minden területet. Ezután minden Bagua térkép szerinti területet hozz összhangba az azokat erősítő elemekkel, színekkel és tárgyakkal. Ezen kívül meg kell győződnöd arról, hogy a chi szabadon áramolhat a helyiségben, van elég helye könnyedén keringeni a bútorok, és egyéb berendezési tárgyak között.

Van néhány dolog, amit még figyelembe kell venned a fogadás helyszínének dekorálásakor. Először is nem lehetnek sötét, árnyékos pontok, vagy sarkok, mert ezek akadályozzák a chi, az életenergia szabad áramlását. Ezért ha ilyet találsz, helyezz el ott egy növényt, vagy valamilyen világító eszközt. Az asztalok formája szintén nagyon fontos. Próbáld elkerülni a négyzet-, vagy téglalapalakú szögletes asztalokat, mert az élek és szögletes sarkok vonzzák a konfliktusokat, és a problémákat. Inkább ovális, vagy kerek asztalokat válassz, ezek harmóniát adnak környezetüknek, és az ott tartózkodó embereknek.


Használd a kristályok varázserejét!

Nem mondok újdonságot azzal, hogy a kristályok alapvető Feng Shui eszközök. Nem mindenki tudja azonban, hogy a kristály étkészlet és csillár „mennyei varázsszerek” is, mert fényt vernek vissza. Hogy szerencséd legyen, tedd az esküvői fotódat kristály csillár alá, tégy kristály gyertyatartókat az esküvői asztalra, vagy legyen csillogó kristály evőeszköz az ajándékok listáján. Legyen kristály a ruhádon, fátyladon, vagy a cipődön. A kristálygyöngy díszítés szintén egzotikus lehet szolidan, teamécsesek köré szórva az asztalokon!

Van-e olyan harmóniát kifejező szimbólum, amit megjeleníthetek a nagy napon?

Persze, hogy van! A galamb vagy pillangóröptetés – a béke, a harmónia és az örökké tartó szerelem jelképei – a nászpár közelében csodálatos Feng Shui érzés és látványosság is.
A pillangók különösen nagy szerencsét jelentenek azoknak, akik a kínai naptár szerint a kutya évében születtek (1922,1934,1946,1958,1970,1982,1994 ), hiszen számukra a yin szerencse amulettet jelentik. Tehetsz galamb vagy pillangó alakú figurákat az esküvői tortára, viselj ékszer-pillangókat a fátyladon, vagy viselj aprócska pillangóval díszített műkörmöt, körömdíszt.

Milyen veszélyekkel járhat a „valami kölcsönzöttet, valami kéket” hagyomány?

Sok menyasszony követi ezt a hagyományt és visel valami régit, valami újat, valami kölcsönvettet és valami kéket. A Feng Shui szerint nagyon fontos, hogy ezeket a tárgyakat boldog házasságban élő emberektől kapjuk, vagy kérjük, mert minden tárgy a házasság chi-jét hordozza, és pozitív energiát hoz a házasságodba!

Valaki, aki nagyon kedves nekem, de nem tud eljönni az esküvőmre. Van valamilyen rituálé, amivel enyhíthetem a hiányát?

Sok menyasszonynak vannak olyan szerettei, akik már eltávoztak, vagy nem tudnak jelen lenni az esküvőn betegség vagy nagy távolság miatt. Tégy vörös virágot, lehetőleg rózsát az esküvői asztalra, hogy biztosítsd helyüket a szívedben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top