Szabadidő

REPUBLIC: Mennyi még Béla!?

A Republic új lemezzel jelentkezik végre! A Mennyi még Béla!? album igazolja mindenki várakozásait. A fiúk ugyanis semmit nem engedtek a minõségbõl, amirõl ismerjük õket. Immáron 13 éve.

A lemez dalainak sokasága egységes megfogalmazással ismét csupán „Republic dalok”-ként jellemezhetők. Az együttes hagyományaihoz hűségesen találkozhatunk szimfonikus és népi zenei hangszerekkel, de prózai művészként Halász Judit, zenész vendégként a világhírű harmonikás, a 80 év feletti Tabányi Mihály is szerepel a felvételeken.

Punk, beat, rock, pop, népi vagy musical jellegű zene-, ez mind „Republic dalok” az új albumon, amelynek az együttes és a kiadó közös véleménye szerint a „Nagy baj van, hol a szívem” című dal a „húzó” slágere, meglátjuk-, halljuk a zenei szerkesztők trend ítéletét.

Ízig–vérig nagy Republic-nóta, átitatva a jelenkor társadalmi érzületeivel a „Kirúgjuk magunk alól a Földet”, amely várhatóan a koncertek állandó dala is lesz. Cipő dalszövegeinek pozitív felszólító módja az emberiség és társadalmunk örök értékű felkiáltójelei a lemez műveinek többségében.

Az albumon Tóth Zoli nem csak zenész szerzőtársként, hanem önálló szerzőként is több dallal szerepel, ezek közül nagyon értékes békevágy megfogalmazás a „Selam maana” című dal, amely mellett még az együttes kedvelt, igen különleges nótának tartja az „Egyetlen valóság” című művet, ami „Szaltán” egyik Republic alapműveként lesz számon tartva.
Ezúttal Boros Csaba instrumentális művével kezdődik a lemez, amelyet akár filmzeneként vagy közszolgálati műsorok hátterében is hallhatunk, „Angyal a földön” címmel.

A „Mennyi még Béla !?” című idei Republic lemez ismét igazolja, hogy öntörvényűségük továbbra is besorolhatatlanul trend nélküli, szemben halad a kereskedelmi rádiók–televíziók tömegízlés-idomító és azután csak azt szolgáló érdek–érték zenei sekélyességével.

Kimondhatjuk, hogy a Republic együttes 16. lemeze széles zenei úton engedi tovább a zenekart az optimista jövőbe. Újabb, biztos aranylemez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top