Tuti Tippek

Állatok karácsonya – vigyél te is ajándékot!

Ha szeretnél segíteni több száz árván maradt kutyának, cicának, rókának vagy borznak, téged is vár a Noé Állatotthon szombaton az állatok karácsonyára. Lehet, hogy már nem egyedül mész haza?

Állatok KarácsonyaAz állatok karácsonya megünneplése alkalmából várja az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány december 12-én, szombaton 10.00 és 15.00 óra között. Ezen a napon kerül sor a Rókarezervátum ünnepélyes megnyitójára, ahol meglepetésvendég fogja az első lakókat szabadon engedni a mintegy 570 m² alapterületű Rókarezervátumban. Ez a pillanat mérföldkövet jelent az alapítvány életében.

Ma Magyarországon rengeteg kóbor, megkínzott, elhanyagolt, kidobott állat él. Közös bennük, hogy nincs meleg otthonuk, gondoskodó gazdájuk, talán a szerencsésebbje, ha ezt annak lehet hívni, állatotthonokban, sintértelepeken várja, hogy örökbe fogadják.

A Noé Állatotthon jelenleg több mint 600 állatról gondoskodik az év minden napján. Az alapítvány önkéntesei megpróbálják feledtetni az állatokkal korábbi életük szenvedéseit, mindent megtesznek, hogy ezek az állatok újra bízni tudjanak az emberekben, megpróbálják pótolni az elveszett vagy soha nem is volt családjukat. Ennek a gondolatnak a jegyében tartják az állatok karácsonyát szombaton. Együtt ünnepelnek többek között a gondozott kutyák, macskák, a gazdasági udvar lakói, mosómedvék, emuk, lovak.

Állatok karácsonya

NOÉ Állatotthon Alapítvány
Cím: Budapest XVII. kerület, Csordakút utca
Időpont:
2009. december 12., szombat, 10.00–15.00
Bővebb információ: www.noeallatotthon.hu »

Az állatok karácsonyán részt vesz Akác kutya is, akit a nyáron hajléktalanok több késszúrással életveszélyesen megsebesítettek. Akác már jól van, az állatotthon lakója, és várja, hogy beleszeressen valaki, így talán a következő karácsonyt már ő is igazi családban fogja tölteni. Bántalmazóit a bíróság első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte, az ügy jelenleg a másodfokú tárgyalásra vár.

Erre a napra különleges ételekkel, extra kényeztetéssel készülnek a Noé Állatotthon önkéntesei, bár igaz, hogy a legnagyobb ajándékot idén az alapítvány gondozásában élő rókák és borzok kapják a megnyíló Rókarezervátummal. Az 570 négyzetméter alapterületű Rókarezervátum annak a több rókának és borznak nyújt majd hosszú távon befogadóhelyet, akik már most is az otthon lakói, szüleiket elvesztve még kölyökkorukban kerültek az alapítványhoz. Ezek az állatok már kézhez szokottak, nem lenne esélyük az életben maradásra a szabadban, kiváltképp azért, mert Magyarországon az év minden napján lehet rókára vadászni.

Ajándékozd meg te is az állatotthonban élő állatokat, és helyezd el a nekik szánt ajándékot december 12-én az állatok karácsonyfája alatt!

Kívánságlista: nyakörv, póráz, hám, kutyakefe, junior száraztáp, HLD-gyógytáp, gallér műtött kutyáknak, macskaalom, pellet, száraztészta, rizs, rágcsálóeledel, nyúleledel, madáreledel (papagáj, kanári, pinty, galamb), féreghajtó kutyáknak, nejlon szájkosár (azaz szájbekötő harapós kutyáink kezeléséhez), tűzifa, Nizoral tabletta, Vetorylt, Glutamax májvédő tabletta.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top