Tuti Tippek

Készül a bálalabirintus a Dóm Téri Adventre

A Dóm Téri Advent programsorozat keretében Szegeden több mint száz rendezvény várja az érdeklődőket. Itt lesz látható az ország legnagyobb adventi koszorúja is.

Bálából épül színházterem az ország egyik legpatinásabb közterén, a szegedi Dóm mellett. A karácsonyig működő színház falai nyolcszáz bála szalmából állnak majd. A nyolcszáz bálányi szalmát Soltról hozták Szegedre. Ebben az esztendőben rossz volt a szalmatermés, ezért a szervezők számára komoly kihívást jelentett, hogy előteremtsék a Dóm téri Bálaszínház számára a kellő mennyiségű szalmát.

A Dóm Téri Advent jellegzetessége az is, hogy a kézműves vásár látogatói a tér közepén égő tűz mellett melegedhetnek, így biztosítva a meghitt hangulatot egy-egy jóízű beszélgetéshez. A négy hét során várhatóan kétszáz mázsa fát tüzelnek majd el. A tüzelőfa Erdélyből, Kőrispatak mellől érkezik. Az óriási méretű adventi koszorún önmagában a négy gyertya súlya megközelíti a két mázsát. A gyermekek számára minden bizonnyal a rejtélyes bálalabirintus lesz a tér legkedveltebb része.

A Dóm téri Advent a vidéki Magyarország legnagyobb szabású karácsonyi vására és rendezvénysorozata. Százezer feletti látogatószámával az esemény a dél-alföldi régió meghatározó rendezvényévé vált.

Dóm Téri Advent

A hatalmas adventi koszorú összerakása és a tér beépítése a hét végén megkezdődött, várhatóan öt-hat napot vesz igénybe az építési munka. A rendezvénysorozat idején a Dóm tér gyertyafényes díszkivilágítást kap. November 27-től december 22-ig a Bálaszínházban több mint száz ingyen megtekinthető kulturális program várja a Dóm térre látogatókat. A kézműves vásár minden nap nyitva lesz az adventi időszak alatt, a régiségek vásárát pedig hétvégente rendezik meg. A szervezők idén közel százötvenezer látogatóval számolnak.

A Dóm Téri Advent részletes programja és más információk: www.domter.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top