Tuti Tippek

Bódi Gusztiék bulizással, Szabó Patrícia mézeskaláccsal ünnepel

A hazai sztárvilág két hölgyét faggattuk a karácsonyi készülődésről. Szabó Patrícia a trendi, városi nő, és Bódi Margó a hagyományok őrzője, bár első ránézésre két teljesen különböző ember, az ünneplésben alig térnek el egymástól.
Szabó Patrícia Fotó: Schumy Csaba
Szabó Patrícia
Fotó: Schumy Csaba

Szabó Patrícia remek ízlése nem csupán a ruháin érezhető, de mint elárulta, a karácsonyfája is egyedi lesz.

– Igazi karácsony fan vagyok gyerekkorom óta – vallotta be Patrícia. – Ahogy teltek az évek, ez nem változott, sőt! Nagyon intenzíven tudom várni az ünnepeket. A készülődésben rám hárul a különböző álláspontok egyeztetése: kinek mi legyen az ajándék. A vásárlásban “last minute” vagyok, de mivel pontosan tudom, hogy mi mindent szeretnék megvenni, ezért egy délután alatt letudom az egészet. Minden évben más színben pompázik a karácsonyfám, ehhez már év közben gyűjtögetem a díszeket.

A fa mellé természetesen vacsora is dukál, ám Patrícia nem a konyhaművészetéről híres.
– Anyu főzőcskézik, én maximum sütiket sütök, így veszem ki a részem az ünnepi menüből- mondta – A tesóm gyerekeivel mézeskalácsot sütünk, és nem csak a hagyományos formákban! Három nagyon közeli barátom különböző okokból nem igazán szereti a karácsonyt – én ezt pedig nem szeretném hagyni. Így azt gondoltam, csinálok nekik majd kiskarácsonyt nálam. Az új esztendőre egyetlen kívánságom lenne: mindenki mosolyogjon sokkal többet!

Bódi Gusztiék bulizással, Szabó Patrícia mézeskaláccsal ünnepelBódi Margó családjában még ennél is nagyobb a sürgés- forgás év végén.
– Nagyon fontos a karácsony, a gyerekek miatt is, meg egyébként is a szeretet ünnepéről van szó – árulta el az énekesnő. – Nagyon készülünk rá. Tavaly nem volt nem volt szép karácsonyunk, Guszti anyukája akkor halt meg. Most December 25- én letelik az egyéves gyász- az alatt az idő alatt Gusztinak nem volt szabad bulizni, zenét hallgatni-, de idén már úgy ünnepelhetünk, mint általában. A mi családunkban az a szokás, hogy mindenki vesz a gyerekeknek ajándékot, de egymást mi felnőttek már nem lepjük meg.

Margó egy érdekes hagyományról, a kántálásról is mesélt nekünk
– Bár Pesten már nem divat, de mi még tartjuk ezt is. A család legfiatalabb fiú gyermeke felkerekedik, és elmegy az idősebb bátyjához. Az ajtaja előtt dallal dicséri az Istent, – ez a kántálás- majd bemegy, és ott megtörténik az ajándékozás. Onnan együtt indulnak tovább, így járják végig a testvéreket, végül eljutnak a szülőkhöz. Én addigra már nagyon izgulok – magyarázta Margó, aki Patríciával ellentétben igazi konyhatündér.
– Halászlé, töltött pulyka, cigány káposzta, bejgli lesz a menü, itt vacsorázunk mindannyian. Ilyenkor nem szól modern zene, csak tradicionális dalokat hallgatunk. Idén nem csináltunk lemezt, nekem megjelent a szakácskönyvem, Guszti pedig megírta a Nagyecsedtől Afrikáig című önéletrajzi kötetét, ami tavasszal jelenik meg. Vannak további meglepetés terveink is, így egészen biztosan izgalmas lesz 2010 számunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top