nlc.hu
Dekor

Karácsonyi asztalterítés pumpás díszekkel

Karácsonyi asztalterítés – 5 fényűző ötlet

A karácsonyesti teríték az ünnepi dekoráció egyik leglényegesebb eleme. Egy stílusosan, esztétikusan megterített és feldíszített asztal tovább fokozhatja a meghitt hangulatot, és még kellemesebbé teheti az ételek élvezetét.

Hófehér elegancia

Ha az ünnepi asztalon az egyetlen szín a fehér, esetleg a visszafogott nyers vagy halványsárga, ezzel nagyon elegáns hatást érhetünk el. Ráadásul egy hómentes karácsonyt magunk is fehérré varázsolhatunk a megfelelő ünnepi terítékkel és az egyéb kiegészítőkkel.

Fehér karácsonyi asztal terítés

Mintha az étkezőben is havazna (fotó: Profimedia)

Ha valódi fehér karácsonyt szeretnénk, az asztalra csak fehér színű tárgyak kerüljenek, kezdve az étkészlettől a szalvétákon és a futókon át a gyertyákig és egyéb asztaldíszekig. Nemcsak az asztalt díszíthetjük fel, hanem a székeket is ünnepélyesebbé varázsolhatjuk egy különleges huzattal vagy egy szép párnával.

fehér karácsonyi dekoráció az asztalra

Nem lesz egyhangú! (fotó: Profimedia)

Névre szóló gömbök

Használjunk elegáns kiegészítőket a terítékhez, mint például ez a rendhagyó ültetőkártya. Most új szerepet oszthatunk néhány gömbre, hisz remek ültetőkártya készülhet belőlük. A névvel ellátott kartonokat lyukasszuk át, és egyszerűen kössük rá, vagy tűzzük bele a gömb tetején lévő akasztóba, majd ültessük őket egy-egy színes minyonpapírba.

Karácsonyi asztaldísz gömbbel

Elegáns megoldás lehet, ha gömbökkel jelöljük, ki, hová üljön az ünnepi asztalnál (fotó: Profimedia)

Aranyló csillogás

Az aranyszínű festékkel lefújt diók és fenyőtobozok egyszerű, mégis tökéletes díszként kerülhetnek az asztalra, stílusosan kiegészítve az aranyszínben pompázó ünnepi terítéket.Különleges és elegáns megoldás az arany-fehér színek kombinációja. A fehér tányéron tiszta és hatásos látványt nyújt az aranyszínű szalaggal átkötözött textilszalvéta. A csillogó mécsesek lángja bensőséges hangulatot varázsol az ünnepi asztal köré.

Arany karácsonyi asztal dekoráció

Aranyban úszó asztal (fotó: Profimedia)

Színkavalkád

Kreatívan, ugyanakkor ízlésesen összeválogatva több, egymástól eltérő színt, pompás karácsonyi ruhába öltöztethetjük az étkezőasztalt is. Dekorációnak válassz az étkészlettel színben harmonizáló gömbdíszeket és vörösen izzó bogyókoszorút.

Színek és formák az ünnepi terítéken

Ne féljünk a színektől (Fotó: Profimedia)

Hagyományos pirosban!

A régi bútorokkal berendezett, komor hangulatú szobába is melegséget lop a bordó abrosz, amelyen jól érvényesülnek az aranylóan csillogó evőeszközök és az üvegpoharak. A terítéket tökéletesen kiegészíthetjük örökzöldekből készített szalvétagyűrűkkel. A megszokott egyszínű damasztszalvéta jól illik az ünnepi díszhez, ha aranyszalaggal összekötött fenyő- vagy tujaágat és aprócska karácsonyfadíszt használunk gyűrű gyanánt. Az asztal közepére állítsunk fenyőcsúcsdíszeket, és adventi koszorút.

Piros karácsonyi asztal

Öltöztessük pirosba az asztalt (fotó: Profimedia)

+ 4 tipp:

  • Tervezzük meg, hogy milyen asztalterítővel, kiegészítőkkel, díszekkel, szalvétával fogunk teríteni, és szerezzük is be őket jó előre
  • A praktikumra éppakkora gondot fordítsunk, mint a díszítésre, hisz egy telezsúfolt asztallal épp az ellenkező hatást érhetjük el.
  • A dekorációkat úgy helyezzük el, hogy azok ne zavarják az asztalnál ülők kényelmét, a szabad mozgást.
  • Érdemes olyan dekorációt választani, amely az ünnep időszaka alatt végig fenn maradhat az asztalon, így a terítés tartós maradhat, és meghosszabbítja az ünnepi hangulatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top