Dekor

7 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

Tippjeink segítségével pillanatok alatt meghitt karácsonyi hangulatot csempészhetsz otthonodba, sőt a kertedet is ünneplőbe öltöztetheted.

 Karácsonyi képeslapok

Az évek során felhalmozott karácsonyi lapokból, kártyákból kedves füzért készíthetsz a komód elé vagy akár az ablakpárkányra. Az aprócska facsipeszekkel teleaggatott miniatűr ruhaszárító kötél vagy egy kifeszített rafiaszalag szellemes és kényelmes módja a lapok elrendezésének.

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

 Gyorsan látványosat

A lágy és meghitt gyertyafény szinte minden ünnep nélkülözhetetlen kelléke, különösen a karácsonyé. Ilyenkor még a fehér tálon elhelyezett egyszerű gyertyák és gömbdíszek látványa is varázslatos, meghitt hangulatot áraszt.

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

Így készül: Piros karácsonyfadíszekre, négy vastagabb fehér gyertyára és piros rafiaszalagra van szükséged a kompozícióhoz. Egyenként kösd át rafiával a gyertyákat, majd állítsd őket a tál közepére. Az apró, piros színben pompázó gömbdíszeket pedig helyezd el a gyertyák körül, de óvatosan, nehogy eltörjenek.

 Gyümölcsök cukormázzal

Nézz szét a kamrában, biztosan találsz néhány szem, étkezésre már kevésbé alkalmas gyümölcsöt. A díszítéshez készíts cukormázat úgy, hogy a tojásfehérjét keverd simára a porcukorral, majd a kapott masszát töltsd bele egy nyomózsákba vagy nejlonzacskóba, amelynek az egyik sarkán ejts egy apró lyukat. A nejlonzacskóba töltött fehér mázzal tetszés szerint díszítsd a gyümölcsöket. Az elkészült, feldíszített almákat, körtéket helyezd egy nagy tálra néhány szem dió, szalmadísz és mécses társaságában.
Még több dekorációs tipp gyümölcsökkel »

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

 Ezüst és arany csillogás

Ha szakítani szeretnél a hagyományos piros-zöld dekorációval, és igazán ragyogó karácsonyi hangulatot próbálsz otthonodba lopni, akkor díszíts arannyal és ezüsttel. Ezek a pompás fémes színek elegáns, fényűző hangulatot keltenek, s még különösebb hatást érhetsz el, ha együtt vagy más színekkel kombinálod őket.

Úszó fények

Minden, ami világít, fénylik és csillog, tökéletes ünnepi dekorációvá válhat. Nappalink hangulatos darabja lehet egy hatalmas, vízzel teli üvegtál. A vízre helyezett úszógyertyák aranyló fénye és a csillogó, tálba szórt kisebb-nagyobb aranyszínű golyók teszik különlegessé a dekorációt.

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

Ezüstös csillogás

A feleslegesnek tűnő, esetleg már sérült ezüstszínű karácsonyfadíszeket tedd félre, mert gyönyörű dekoráció lehet belőlük, ha fehér és pink színű cserepes ciklámen társaságában kerülnek az asztalra.

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

 Karácsonyi gömbök a padon

Könnyű elkészíteni, mégis elegáns dísze a kertnek a tálcára helyezett gömbök látványa. Az egyszínű, lilás gömbdíszekre aranyszínű üvegfestékkel készíts különféle motívumokat, majd hagyd megszáradni. Az üvegfestés helyett ragasztó és csillámpor segítségével is készíthetsz mintákat. Egy lapos tálba szórj színes madártollakat, végül óvatosan ültesd a tetejére a gömböket.

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

 

 Tündöklő gömbök

8 csodálatos karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbeA színes, csillogó gömbökkel, netán fényes égősorral felékesített kerti fák már messziről hirdetik a közelgő ünnepet. Ne csak az örökzöldekre koncentrálj, bátran bújtasd ünnepi ruhába a többi fát is, de mindenképpen erős ágú példányokat válassz, hogy elbírják a díszek súlyát. A szelesebb időjárásra gondolva rövidebb szalaggal vagy rézdróttal függeszd fel a díszeket az ágakra. A kertben feldíszített fákra kizárólag kültéri izzósor kerüljön, mert csak ezek szigetelése alkalmas arra, hogy a hó és a fagy ne tegyen kárt benne.

Tipp: még több karácsonyi dekorációs ötletért kattints ide! »

Kreativ.lap.hu »
Kreatívbolt.lap.hu »

Karácsonyfadísz.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top