Mézeskalács

Mit ehet a kisgyerek a karácsonyi menüből?

Aggódó kisgyermekes édesanyák kérdezték arról szakértőnket, hogy mit ehet a kétéves kisgyermek a karácsonyi menüből.

Mit ehet a kisgyerek a karácsonyi menübőlA legtöbb kismamát az érdekli, hogy a két év körüli csöppségek már ehetnek-e diós és mézes finomságokat. Erre volt kíváncsi egyik olvasónk is a Válaszkereső oldalunkon.
„Egy kétéves gyerek ehet már mézes dolgokat, például mézeskalácsot? Mert azt is hallottam, hogy hároméves korig nem jó, mert nagyon allergizálhat. Illetve diós bejglit ehet?” – kérdezte egy tanácstalan, aggódó anyuka, akinek kérdése nagyon is aktuális az ünnepek előtt.
Szakértőnk, dr. Kardos Zsuzsanna megnyugtatta az anyukát. A doktornő szerint egy kétéves gyermek már mindkettőt fogyaszthatja.

Természetesen ha gyermekünk allergiás az olajos magvakra, dió-, mogyoró- vagy mákfélékre, akkor semmiképpen ne adjunk neki ezekből az édességekből. Karácsonykor az idősebb korú gyerekek már szívesen esznek halételeket, pont emiatt igyekezzünk olyan haltípust választani az ünnepi menühöz, amelyben szinte egyáltalán nincs, vagy alig van szálka. 

Neked is lenne olyan kérdésed, amire szakértőktől és olvasóinktól is várnál választ? Ne habozz! Tedd fel kérdésedet a Válaszkeresőn!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top