Tuti Tippek

Ennyit költünk idén karácsonyra

Átlagosan 34 ezer forintot költünk idén karácsonyi ajándékra. A nők gyerekjátékra költenek sokat, és több embernek vesznek ajándékot, mint a férfiak.

Egy friss online kutatás szerint egészen pontosan 33 900 forintot szán a magyar karácsonyi ajándékra. Az Árukereső felmérése szerint a magyarok harmada ennyit sem tud költeni, maximum 20 ezer forintért vesz ajándékot a szeretteinek, minden nyolcadik pedig még 50 ezernél is többet költ a családjára.

Ennyit költünk idén karácsonyra

Maradnak a klasszikus ajándékok: ruhák, könyvek, műszaki cikkek, viszont a nők egyre több gyerekjátékot rendelnek a neten karácsonyra. Egyébként a férfiak és a Budapesten élők többet költenek az átlagnál, viszont a nők több embert ajándékoznak meg karácsonykor, mint a férfiak.

Nem vagyunk túl előrelátóak,  sokan már csak akkor kezdenek vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók, vagy egy-két nappal december 24.-e előtt. Vannak olyanok, akik még egy teljes napot sem töltenek vásárlással, a megkérdezettek fele pedig inkább az interneten rendel ajándékot, csak ne kelljen sorban állnia.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top