Ünnepi menü

Karácsonyi köret 20 perc alatt: kelbimbó parmezánbundában

Ideje, hogy a kelbimbó kilépjen a homályból, és egyenesen az ünnepi asztalon landoljon. Ez a különleges köret villámgyorsan megvan, mégis fantasztikus ízt hoz a karácsonyi menübe.

A kelbimbó – nem is tudjuk, miért – nem olyan népszerű köret, pedig nemcsak finom, de nagyon egészséges is. A karácsony jó alkalom lehet rá, hogy teret nyissunk a kicsit szokatlanabb, különlegesebb ízeknek is, szóval mindenképpen érdemes lehet  kísérletezni egy ilyen gyors, kelbimbós körettel. (Ha pedig ez bejött, mindenképpen próbáljuk ki az isteni és szintén villámgyors mandulás-pesztós kelbimbót is!)

Karácsonyi köret 20 perc alatt: kelbimbó parmezánbundában

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze olaj
  • 1 csésze panko morzsa
  • 1/3 csésze frissen reszelt parmezán
  • fél kiló kelbimbó
  • 1/2 csésze finomliszt
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1 evőkanál cajun-fűszerkeverék

Elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat.

2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a parmezánt, a panko morzsát és a cajun fűszert. Tegyünk félre.

3. Mintha panírozáshoz készülnénk, készítsük ki a lisztet, a tojást és a morzsát, majd forgassuk meg a kelbimbókat először a lisztben, utána a tojásban és a morzsában.

4. Süssük ki a kelbimbókat – egyszerre 5-6 darabot – úgy, hogy aranybarnák legyenek. Papírtörlőn csöpögtessük le őket. Melegen tálaljuk.

DamnDelicious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top