nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Karácsonyi köret 20 perc alatt: kelbimbó parmezánbundában

Ideje, hogy a kelbimbó kilépjen a homályból, és egyenesen az ünnepi asztalon landoljon. Ez a különleges köret villámgyorsan megvan, mégis fantasztikus ízt hoz a karácsonyi menübe.
NLCafé
f Ajánlom

A kelbimbó – nem is tudjuk miért – nem olyan népszerű köret, pedig nemcsak finom, de nagyon egészséges is! A karácsony jó alkalom lehet rá, hogy teret nyissunk a kicsit szokatlanabb, különlegesebb ízeknek is, szóval mindenképpen érdemes lehet  kísérletezni egy ilyen gyors, kelbimbós körettel. (Ha pedig ez bejött, mindenképpen próbáljuk ki az isteni és szintén villámgyors mandulás pesztós kelbimbót is.)

Karácsonyi köret 20 perc alatt: kelbimbó parmezánbundában

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze olaj
  • 1 csésze panko morzsa
  • 1/3 csésze frissen reszelt parmezán
  • fél kiló kelbimbó
  • 1/2 csésze finomliszt
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1 evőkanál cajun-fűszerkeverék

Elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat!

2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a parmezánt a panko morzsát és a cajun fűszert. Tegyünk félre!

3. Mintha panírozáshoz készülnénk, készítsük ki a lisztet, a tojást és a morzsát, majd forgassuk meg a kelbimbókat először a lisztben, utána a tojásban, később pedig a morzsában!

4. Süssük ki a kelbimbókat – egyszerre 5-6 darabot úgy, hogy aranybarnák legyenek! Papírtörlőn csöpögtessük le őket – melegen tálaljuk!

 

Még több különleges ünnepi köret az NLCafén:

DamnDelicious

Megosztás Facebookon