Karamellás mézeskalácsos pohárdesszert, amiért a vegánok is odavannak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Vegán módra, tojás és vaj nélkül is élvezhetjük a mézeskalács isteni ízeit – mutatjuk, hogyan!
2016. 12. 22. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 Olyan karácsonyi pohárdesszertet mutatunk, amit a vegánok és a diétázók megkönnyeznek örömükben! Ebbe az isteni, mézeskalácsízű karácsonyi desszertbe se liszt, se tojás, se vaj nem került, mégis minden egyes falat aranyat ér belőle! Ha pedig még karácsonykor is a kalóriákat számolgatod, megnyugtatunk: egy adagban mindössze 100 kalória található.

 Karamellás mézeskalácsos pohárdesszert (vegán)

Karamellás mézeskalács pohárdesszert, amiért a vegánok is odavannak

Hozzávalók:

16 adaghoz

  • 12 banán
  • 3 ek melasz
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk narancshéj
  • 3 ek és 1 tk narancslé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 csésze almalé
  • egy 2,5 centis gyömbérdarab, meghámozva
  • 2 ek kókuszvaj
  • 1/4 tk tengeri só
  • 1/2 csésze pörkölt mandula

Elkészítés:

  1. A banánokat tedd fagyasztóba egy éjszakára.
  2. A fagyos banánok egyik, majd másik felét is turmixold krémmé.
  3. A banános krémhez add hozzá a melaszt, a reszelt gyömbért, a fahéjat, a narancshéjat és a narancslevet. Turmixold össze!
  4. Az így kapott krémet öntsd egy nagyobb edénybe, és tedd fagyasztóba minimum 2 órára!
  5. A karamellszószhoz melegítsd fel az almalevet egy lábosban, dobd bele a gyömbérdarabokat, majd forrald fel. Szedd ki belőle a gyömbért, és hagyd hűlni 5 percet!
  6. Ekkor keverd hozzá a kókuszvajat, a sót és kis láng felett addig keverd, amíg be nem sűrűsödik!
  7. A hideg mézeskalácskrémből egy fagyiskanál segítségével készíts adagokat, majd kínáld meg őket a karamellszósszal és pörkölt mandulával!

Még több karácsonyi desszert az NLCafén:

Glow

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus