Ünnepi menü

5 ámulatba ejtően szép karácsonyi terítés

Hogyan teríts meg a karácsonyi menühöz? Nem kell hozzá túl nagy dolgokra gondolni. Az apró, de kreatív ötletekkel látványosan dobhatod fel a karácsonyi asztalt. 5 különlegesen szép tippünkkel különlegessé, egyedivé varázsolhatod az ünnepet.

A karácsony az karácsony. Ilyenkor mindenki szeretné megadni a módját, a lakás és a karácsonyfa díszítése mellett az ünnepi asztalt is különleges pompába öltöztetné. És van, hogy ez csöppet sem tűnik egyszerűnek. Pedig valójában nem kell óriási dolgokra gondolni. Még csak méregdrága tányérokra, arany evőeszközkészletre sincs ahhoz szükség, hogy a karácsonyi menühöz ünnepivé varázsold az asztalt. Öt gyönyörű, ugyanakkor egyszerű terítési megoldást mutatunk.

1. teríték a karácsonyi menühöz: szalvétagyűrű és tobozok

Karácsonyi asztalterítőt, ünnepi szalvétát szinte bármelyik szupermarketben egyszerűen beszerezhetsz. A választék óriási, és olcsóbb, ennek ellenére mutatós darabokat is kínálnak. A karácsonyi menühöz a terítéket szalvétagyűrűkkel egyszerűen feldobhatod. És ha az asztalon ízlésesen elhelyezel néhány tobozt vagy fenyőágat, tökéletes karácsonyi hangulatot varázsoltál.

Így teríts meg a karácsonyi menühöz

2. teríték a karácsonyi menühöz: ajándékdobozok

Nem arra gondoltunk, hogy a karácsonyi ajándékokkal dekoráld az ünnepi asztalt, mert lehet, el sem férnének. A kiürült gyufásdobozokból tökéletes asztaldíszt készíthetsz. Csomagold a szalvétákhoz illő papírokba a dobozkákat, köss rájuk fagyöngyöt vagy színes masnit, és helyezd el az asztalon. Az evőeszközökre is köthetsz masnit.

Így teríts meg a karácsonyi menühöz

3. teríték a karácsonyi menühöz: mézeskalács

Mielőtt a mézeskalácsokat megsütnéd, apró lyukat készíts rájuk. Terítsd meg az ünnepi asztalt, a mézeskalácsokat pedig kösd masnira, és úgy helyezd el az asztalon, vagy a tányérokba is lerakhatod, de az evőeszközöket is összekötheted a mézeskalácson átfűzött masnival.

Így teríts meg a karácsonyi menühöz

4. teríték a karácsonyi menühöz: színes szalagok

Csodaszép ünnepi teríték gyorsan és egyszerűen, amelyhez semmi másra nincs szükséged, mint aranyszínű ajándékkötöző szalagokra, amelyből szíveket formázol az evőeszközök mellett. Bármilyen színű szalagot is válassz, fontos, hogy az harmonizáljon a szalvétákkal, az asztalterítővel.

Így teríts meg a karácsonyi menühöz

5. teríték a karácsonyi menühöz: gyertyafények

A karácsonyi asztalt gyertyákkal pillanatok alatt ünnepi köntösbe öltöztetheted. Akár többfélét is helyezhetsz az asztalra. Gömb vagy hasáb formájút, sőt még illatmécsest is. Néhány fenyőággal, dióval, mogyoróval a hétköznapi tányérkészlet azonnal ünnepivé alakul át.

Így teríts meg a karácsonyi menühöz

Fotók: Thinkstockphotos / kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top