Ünnepi menü

Egy könnyed fogás az ünnepi asztalra

Mivel óhatatlanul közelednek az ünnepek, és már mindenki legalább háromszor felírta, áthúzta és javította az ünnepi menüt, most hozok nektek egy könnyű, ízletes és gyors receptet, amivel remélhetőleg sokatokat arra sarkallak, hogy némi korrekciót végezzetek a karácsonyi bevásárlólistátokon.

Jöjjenek a részletek! Íme az ünnepi menü, az

Aszalt szilvával töltött csirkemell, kék sajtos diómártással

Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemell filé
1-2 ek. vaj
egy zacskó aszalt szilva
fűszerek (só, színes bors)
1 szál újhagyma

Egy könnyed fogás az ünnepi asztalra

A csirkemelleket vágjátok először csak félbe, majd pedig leheletvékony szeletekre. Ezekbe a vékony szeletekbe könnyedén bele tudjátok forgatni az aszalt gyümölcsöket, ahogyan a képen is látjátok. Ha ezzel megvagytok, akkor mehet a vajjal kikent tepsibe, némi apróra vágott újhagyma társaságában. Nagyjából 20-30 percig süssétek fólia alatt 180 fokon, majd a fóliát levéve még egyszer ennyi ideig tudjátok teljesen készre sütni. Figyeljetek arra, hogy mennyi zsiradékot enged a hús, valamint arra, hogy a teteje nehogy megégjen. Ameddig sül a húsotok, addig neki is kezdhettek a kék sajtos diómártásnak! 

A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top