Ünnepi menü

Mézédes ünnepi menü: gyors és finom

A karácsonyi készülődés számomra a főzésről és a családi vacsoráról szól, minden évben gondosan megtervezem az ünnepi menüt. Idén mézes-almás szűzérme, rózsaborsos brokkolileves és tormás csirke kerül az asztalra.

Mézes–almás szűzérme csilivel fűszerezve

Porhanyós szűzérme kis erős paprikával és mézes almával tökéletes választás, mert egyszerű és nagyon finom.

Robi ünnepi menüje

Hozzávalók

  • 40 dkg piros alma
  • 40 dkg sertés szűzérme
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db csilipaprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem egész bors
  • 2 ek. méz
  • 4 ek. olaj

A recept elkészítéséhez kattints ide!

Tejszínes brokkolileves rózsaborssal fűszerezve

A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves.

Robi ünnepi menüje

Hozzávalók

  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 2 szál közepes petrezselyemgyökér
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 csipet rózsabors
  • 1 fej lila hagyma

A leves elkészítést a blogomon találod, kattints ide!

Egészben sült tormás, mézes csirke sült zöldségekkel

Amikor ezt a receptet elkészítettem, azt hittem, nagyon sok munkával jár majd, de meglepett! Nem is volt sok az előkészület, 20 perc alatt végeztem, és a csirke már a sütőben sült!

Robi ünnepi menüje

Hozzávalók

  • 1 db jóltartott tanyasi csirke
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db közepes cukkini
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 fej közepes lilahagyma
  • 5 ek. méz
  • 2 ek. torma
  • 15 szem rózsabors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0, 5 kg szilva

A recept elkészítéséhez látogass el az oldalamra, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top