Ünnepi menü

Zöldségchips, a diétás ünnepi nasi

Aki nem szeret üres kézzel vendégségbe menni, annak jöjjön most egy szuper recept, amit mindenki imádni fog – pláne azért, mert nem hizlal.

Hozzávalók 4-6 személy részére:

  • 500 g cukkini
  • 500 g cékla
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 2 tk. édes-nemes paprika
  • 2-3 tk. szárított bazsalikom
  • 1 ek. durva tengeri só
  • 1 ek. szárított oregánó, só
Zöldség chips

Elkészítés:

  • A cukkinit és a céklát megmossuk, megtisztítjuk, és külön-külön vékony szeletekre gyaluljuk. A zöldségszeleteket egymástól továbbra is elkülönítve besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezután a folyadékot a zöldségszeletekről papír konyhai törlőkendővel alaposan felszárítjuk.
  • Az olajat kb. 170 fokra felhevítjük, a zöldségeket a forró olajban, adagonként 2-3 percig frittírozzuk. A kész szeleteket ugyancsak törlőpapírra szedjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük. A cukkinichipseket egy tálba tesszük, 2 evőkanál tengeri sóval, a piros paprikával és a bazsalikommal megszórjuk, összekeverjük.
  • A céklachipsre tengeri sót és oregánót szórunk, és alaposan összekeverjük. Ha ajándéknak szánjuk, csinos tasakokba csomagoljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top