Tuti Tippek

Karácsonyi nyalánkság ajándékba: birsalma chutney

Még nem vettél ajándékot senkinek? Van egy tippünk. Készíts ajándékot magad! Például birsalmás chutney-t. Hogy az mi? Mutatjuk!

Tegyél idén birsalma chutney-t a fa alá! Ez a pikáns, fűszeres lekvár – amely sült húsok mellé kiváló – tökéletes karácsonyi ajándéknak is beillik.

Hozzávalók 5-6 üveghez:

  • 3 lila hagyma
  • 1 kg birsalma
  • 4 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál mustármag
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 dl almaecet
  • 1 csilipaprika, só
Birsalma- chutney

Elkészítés

  • A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A birsalmákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra daraboljuk. A cukrot egy edényben karamellizáljuk.
  • A birsalmakockákat, a hagymát és a mustármagot hozzáadjuk, a fehérborral és az almaecettel felöntjük. Felforraljuk, majd lassú tűzön, kb. 40 perc alatt besűrítjük.
  • A csilit megmossuk, felvágjuk, a magokat eltávolítjuk, majd felaprítjuk, a chutney-t sóval és csilivel bátran tovább fűszerezzük.
  • A chutney-t forró vízben kiöblített, jó zárható üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben kb. 2 hétig eltartható.

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top