Tuti Tippek

Karácsonyi ruhapróba – ki miben ünnepel?

Nem egyszerű feladat karácsonyra megfelelő ruhát kiválasztani. Nem árt, ha elegáns, de nem lehet túlságosan kitárulkozó. Megkérdeztünk különböző nőket, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát.
Karácsonyi ruhapróba – ki miben ünnepel?

Ági, 32
„Egy nyakba akasztós fekete térdig érő csipkeruhát, krémszínű béléssel, fekete csizmával és fekete blézerrel, ha addig meg nem gondolom magam. Azért tűnik épp most ez jó ötletnek, mert elegáns is, nem túl kényelmetlen, és csak pont annyira szexi, amennyire egy családi ünnepen az még elmegy. A hajamat oldalkontyban fogom viselni, mert könnyen el tudom készíteni, és mert jól áll, és nem lóg bele a hajam a kajába, ami valószínűleg halászlé lesz, rántott ponty és kacsa.”

NLC-tipp: Ha családról családra csizmában megyünk is, nyugodtan vihetünk magunkkal egy váltócipőt, hogy ne kelljen megfőnünk a kinti lábbeliben a vacsora alatt, mert a harisnyás láb cipő nélkül azért nem túl elegáns.

Lili, 21

„Még nem tudom biztosan, de valószínűleg fekete pánt nélküli ruhát, aminek hagymaszoknyája van, és színes csipkeréteg van rajta, és magas sarkú cipőt. A ruha nem túl formális, de mégis elegáns. Mivel a családdal ünneplek, nem kell túlságosan kiöltözni, ezért ez pont megfelel, meg egyébként is nagyon szeretem ezt ruhát. A magassarkú azért kell, mert nagyon kicsi vagyok, és el akarom érni a szaloncukrokat a fa tetején is.”

NLC-tipp: Ha pánt nélküli vagy más módon kitárulkozó ruhát akarunk viselni, akkor vigyünk magunkkal egy blézert vagy egy bolerót, hogy az este elején ne legyünk túl feltűnőek, és az éjféli misére is beengedjenek minket.

Edith, 85

„Hogy mit veszek fel? Hát karácsonykor szépen fel kell öltöznie az embernek, de én már nem szívesen hordok szoknyát, mert a nadrág sokkal kényelmesebb. Sötétkék vagy fekete vászonnadrágot veszek fel, világos selyemblúzzal, talán a galambszürkével, mert az jól áll a színeimhez, és arannyal átszőtt sálat viselek hozzá. Egy kicsit kirúzsozom a számat.”

Karácsonyi ruhapróba – ki miben ünnepel?NLC-tipp: Tényleg nem muszáj szoknyát venni csupán azért, mert ünneplünk. Ha a nadrág anyaga elegáns, és nem szorítja a hasunkat akkor sem, ha teleesszük magunkat, akkor az is teljesen megfelel. Nagyon laza családoknál még a farmer is beleférhet: figyeljünk rá, hogy most ne a mintásat vagy strasszosat vegyük fel, hanem a sötét egyszínűt, és vasaljuk is ki.

Éva, 53

„Valami kényelmeset, nem öltözöm ki különösebben, ugyanazt veszem fel, mint máskor, mert főzök és minden koszos lesz úgyis, de azért szoknyát veszek magas sarkú cipővel, és valószínűleg fehér blúzt és valami pirosat. Én magam helyett a lakást öltöztetem fel.”
 
NLC-tipp: Ha a hétköznapokban sem hordunk melegítőt, és általában elegánsan öltözünk, akkor is lehet karácsonyi hangulatot adni a szettünknek: próbálkozzunk selyemfényű szemfestékkel, vagy akár egy kicsit hangsúlyosabb ékszerekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top