Aktuális

Bízd hivatásos angyalokra a karácsonyi melót!

Nem csak takarítást vagy a karácsonyi menü házhoz szállítását vállalják az ünnepekre specializálódott szolgáltatók: képeslapokat írnak, mesterszakácsot küldenek, és akár a fát is feldíszítik.

Ha eleged van a karácsonyi készülődésből, a bevásárlásból, a sütés-főzésből és az ünnep minden, stresszes velejárójából, akkor simán hátradőlhetsz: nincs más dolgod, mint megrendelni a megfelelő szolgáltatásokat. Legközelebb már csak az ajándékokat kell bontogatnod a karácsonyfa alatt.
Természetesen mindez nincs ingyen, és manapság nyilván nem túl sokan tehetik meg, hogy jó pénzért dolgoztatják a speciális „angyalkákat”, a tehetősebb, brit családok közül azonban sokan élnek a lehetőségekkel.

Megnéztük, mire lehet befizetni a kényelmes, stresszmentes karácsonyért.

Kézzel írt üdvözlőlapok

Aki szereti a hagyományos, kézzel írt képeslapokat, és nemcsak kapni, de küldeni is akar belőlük a barátainak, annak csak a címlistát kell elküldenie az erre szakosodott cégnek, akik extra díj ellenében a vevő által kiválasztott lapokat saját kezűleg meg is írják, sőt ki is postázzák. A szolgáltatás ára ötven képeslap esetén 125 font (körülbelül 43 ezer forint).

Karácsonyfa teljes puccban a nappaliban

Az nem nagy ügy, hogy házhoz szállítják a fát, de ha kérjük, akkor fel is állítják, sőt az általunk kiválasztott dekorációval fel is díszítik. Mindez körülbelül 150 fontba (52 ezer forintba) kerül, ami elé soknak tűnik, de ha a díszeket megtartjuk, a következő évben egy csomó pénzt megspórolhatunk.

Más dolgunk sincs, csak ünnepelni
Más dolgunk sincs, csak ünnepelni
Fotó: dailymail.co.uk

 

Testre szabott ajándékok az egész családnak

Sokan kapkodnak december 23-án, mert még senkinek nem vettek semmit, aztán jönnek a jól bevált, személytelen ajándékcsomagok. Erre a problémára kínál megoldást egy cég, ahová csak el kell küldenünk a szeretteink listáját néhány paraméterükkel, na meg persze a pénzügyi keretet, a profi ajándékkereskedők pedig elküldik javaslataikat. Ezért a szolgáltatásért óránként kell fizetni, az óradíj 25 font (8500 forint). Állítólag egy-két óránál nem kérnek többet.

Ünnepi díszben az egész lakás

Nemcsak a nappalit, hanem az étkezőasztalt is teljes karácsonyi díszbe öltöztetik a megrendelő igényei szerint. Girlandok, gyertyák, ünnepi asztal az étkészlethez illő terítővel, székszoknyákkal, asztali dekorációkkal – csak rá kell bízni a profikra, akik egy-két óra alatt ünnepi hangulatot teremtenek. És még mosogatni sem kell vacsi után, az edényeket ugyanis piszkosan is vissza lehet adni a szolgáltatónak. A nappali dekorálása 230 fontba, az étkezőasztal pedig 350 fontba (összesen körülbelül 200 ezer forintba) kerül.

Sztárséf főzi meg a karácsonyi menüt

És végül az abszolút kényeztetés: házhoz jön egy profi szakács, aki a kívánságaink szerint elkészíti a kiválasztott menüt. Ez a legnagyobb luxus, hiszen egy ujjunkat sem kell mozdítanunk, a szolgáltatásban még az is benne van, hogy étkezés után elmosogatnak helyettünk. Ha a teljes műveletsort – a krumplipucolástól a süti dekorálásáig – profira bízzuk, mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk: másfél napnyi bérleti díj ugyanis 600 font (több mint 200 ezer forint). Azt nem tudjuk, hogy ennyi pénzért a főzési tudományán kívül mit mutat még meg a kölcsönszakács.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top