Tuti Tippek

Csináld magad: adventi naptár mézeskalácsból

Képszerkesztőnk kislánya, Emma évek óta rajongója ennek az adventi naptárnak, amit karácsony előtt együtt készít a család.

A tésztát érdemes a készítés előtt legalább 3-4 órát pihentetni, de az sem árt, ha a hűtőben éjszakázik, ha ezt kihagyjuk nyúlós, ragadós kinyújthatatlan masszát kapunk. 

Emma és a naptár
Emma és a naptár, katt a galériára!

Hozzávalók:

  • 34 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg méz
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • (2 tk fahéj-szerecsendió-szegfűszeg keveréke vagy mézeskalács-fűszer)

A cukormázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • kb. 25 dkg porcukor (a tojás méretétől függően)

A díszítéshez:

  • színes marcipán
  • színes cukorgyöngyök
  • cukorkák

Az alap tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 24 egyenlő kockára vágjuk. (A legideálisabb méret, ha 4×4 centis kockákra vágjuk.) A kockákat sütőpapírral fedett tepsire, egymástól 1 cm-es távolságra tesszük, és 200 fokos sütőben 5-7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, a lényeg az, hogy olyan mázat kapjunk, amivel rajzolni lehet. A cukormázat kis papírtölcsérbe vagy nejlonzacskóba töltjük, kivágjuk a végét, és először sorban megrajzoljuk a számokat. Ezután hagyjuk száradni, ami kb. 1 óra (fontos, hogy teljesen megszáradjon, nehogy díszítés közben szétkenjük). Ezután marcipánnal, cukorgyönggyel és cukorkákkal tetszés szerint megdíszítjük a kockákat.

Mézeskalácsból sosem elég! Süss hatalmas Mézit!

Csináld magad: adventi naptár mézeskalácsból
Kattints a nagyobb formáért!
Kattints a nagyobb formáért!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top