Tuti Tippek

Színpompás óriáskerék a debreceni adventi vásár sztárja

Ma nyitott a karácsonyi vásár Debrecenben, a Kossuth téren, ahol idén először óriáskerék is várja az adventi vásár látogatóit.

A debreceni adventi vásárt az elmúlt évekhez képest szerették volna valamelyes megújítani, a fiatalok számára is vonzóbbá tenni. Ezért döntöttek a szervezők úgy döntöttek, hogy a nyári Campus Fesztiválon nagy sikert aratott, Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket felállítják a város főterén.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén először jelentkezik önálló arculattal az adventi vásár, a forró teát és a hagyományos karácsonyi italt, a forralt bort minden árusnál ugyanolyan bögrében szolgálják majd fel. A gasztronómiai kínálat színvonalát is igyekeztek tovább emelni, így a szokásos finomságok mellett például a hagyományos debreceni páros kolbászt is megkóstolhatják a vásári forgatagba érkezők.

A Debrecen Eye a teljes adventi időszakban várja a vendégeket, a 33 méter átmérőjű óriáskerékről egyszerre akár 156-an is megcsodálhatják a város látképét.

A város karácsonyfája mellett vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak, a Nagytemplom előtti színpadon pedig kulturális rendezvények várják az érdeklődőket.

 

Photo by @gergoszatmari14. #Debrecen #Hungary #mik #instamagyarorszag #insta_debrecen

Debrecen (@insta_debrecen) által megosztott bejegyzés, 2017. Nov 23., 07:13 PST

Debrecen ünnepi díszkivilágítását december 3-án kapcsolják fel, és idén először a régi városháza is fényárban úszik majd. Az adventi vásár már szombaton megnyílik, a kereskedők csaknem 100 faházban árusítják portékáikat, többségében egyedi kézműves termékeiket.

A debreceni Kossuth téren, a Nagytemplom előtt pénteken felállították a város karácsonyfáját is. A 15 méter magas ezüstfenyőt a Debrecen-Kismacson élő Szilágyi János Gábor ajánlotta fel.

A debreceni adventi vásár programjairól itt olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top