Tuti Tippek

Így néznek ki a norvég minták a karácsonyfán

Egy hamisítatlan, havazást idéző, téli hangulathoz telitalálat lesz, ha norvég mintákat választasz a karácsonyfád feldíszítéséhez. Egy régi, kötött pulóverből felöltöztethetsz egy egész fát, és ha ügyesen gazdálkodsz, még egy csizmácska is kitelik belőle. Ami szükséges a díszekhez: egy norvég mintás kötött pulóver, hungarocellgömbök, gombok, fagyöngyök, fonal és vastag tű, cérna, olló.

A díszhez vágj a pulóverből akkora téglalapot, ami a hungarocellgolyót körbeéri, és a magasságában is elég lesz. Feszítsd a gömbre az anyagot színével befelé, és varrd végig a két oldalát, hogy egy csövet kapj. Fordítsd színére, húzd a gömbre, és szedd fel a cső egyik végén a szemeket. Húzd össze, és közben fordítsd befelé az anyagszélt, majd öltögesd össze a lyukat. A cső másik végét is dolgozd el így. Varrj felülre akasztót, fűzz fel rá egy fagyöngyöt, majd a gömb aljára is varrj gyöngyöt. Díszítheted még gombokkal, vagy hímezhetsz is rá.

Így néznek ki a norvég minták a karácsonyfán

A kiscsizmát a Praktika magazin decemberi számában található felnagyított mintával szabd ki kétszer úgy, hogy a felső szél a pulóver passzérésze legyen. Ha toldani kell, elég behajtani a szélt és gombokkal összefogni. Színt színre fordítva varrd körbe a csizmát, tisztázd el a varrásszélességet, és fordítsd a színoldalára.

 

Így néznek ki a norvég minták a karácsonyfán

(Fotó: Csíkszentmihályi Márton, Alkotók: Mocsai Dorottya, Vesztl Fanni)

Így néznek ki a norvég minták a karácsonyfán

A teljes cikket a Praktika magazin decemberi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Hóemberek három változatban

Mikulásra sipkák, dobozok, vidám figurák

Dekupázsolj ünnepi holdat

Hagyomány: gyékényből szarvasok

A mézeskalácsfűzés és húsételek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top