Tuti Tippek

A legjobb DIY ajándékok, ha nem akarsz sokat költeni karácsonykor

Nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod ahhoz, hogy pofás és jópofa ajándékot adj szeretteidnek, viszont a pénzt elsősorban idővel, munkával és kézügyességgel tudod pótolni. Adunk néhány aranyos ajándékötletet, amit akár odahaza is könnyedén elkészíthetsz.

Gémkapocs fülbevaló

Ehhez a vagány fülbevalóhoz nincs szükségünk másra, mint két gémkapocsra, némi horgolófonálra, és persze a kézügyességünkre. Fillérekbe kerül, mégis csodásan fest.

Fotó: Craftset.org

Fotó: Craftset.org

Papírtányér falióra

Felnőttként persze már van egy olyan alapvető igényünk, hogy az óránk valóban mutassa az időt, de gyerekként ez korántsem ennyire egyértelmű, sőt gyakran elég a tudat, hogy egy menő kinézetű óra van a gyerekszoba falán. Egy papírtányérral, egy filctollal, egy ollóval és némi színes papírral pillanatok alatt összerakhatunk egy faliórát papírtányérból, és még nagyobb a móka, ha ezt a gyerekkel közösen csináljuk.

Teáscsésze-gyertya

Ha nincs teli a padlásunk a nagyi antik vagy legalábbis antik hatású teáscsészéivel, akkor picit jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk, ráadásul úgy éri csak meg igazán, ha egyszerre jó néhányat csinálunk – így eloszlik a költség több ajándék között –, ugyanis egy gyertyakészítőszettet is be kell szereznünk hozzá. Szerencsére ez nem fog többe kerülni néhány ezresnél. Ez a DIY ajándék kissé időigényes, de nem túl nehéz, a végeredmény pedig magáért beszél.

Pénz, de másképp

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy karácsonykor elfelejtett ajándékot venni egy rokon gyereknek, üres kézzel pedig mégsem hagyhattuk őt duzzogni. Ilyenkor jön a kényszermegoldás: adjunk neki pénzt. A boríték átadása nem túl elegáns megoldás, de ha vesszük arra a fáradságot, hogy a bankjegyet ügyesen összehajtogatva adjuk át (a videóban vadászgéppé hajtogatják, de karddá, inggé és rengeteg más dologgá is hajtogathatjuk), akkor egy kicsit jobban jövünk ki a dologból. De csak egy kicsit.

Házi készítésű váza

A virág szép ajándék, de ha egy saját készítésű vázával adjuk, még elbűvölőbb az eredmény. Ehhez a DIY vázához nem kell más, mint egy formás befőttesüveg, egy vékony fémrácsos lap (hobbiboltba járók előnyben), egy olló, egy drótvágó, egy kesztyű és egy kis fonál.

Fotó: pioneersettler.com

Fotó: pioneersettler.com

Édességszánkó

A karácsony nem az igazi szánkó nélkül, és egy szánkó akkor a legmenőbb, ha édességekből van. A vásárlásnál csupán arra kell figyelnünk, hogy a megfelelő méretű csokiszeleteket vásároljuk hozzá össze, és beszerezzük a szán talpául szolgáló hajlított nyalókarudat. Ezután már csak némi ragasztóra van szükségünk, és kész is az édességszánkó.

Fotó: firstforwomen.com

Fotó: firstforwomen.com

Házi szakácskönyv

Te is unod már, hogy a receptjeid nyolcvanöt különböző cetlin és elmentett linkeken állnak csak a rendelkezésedre? Hát nem volna jobb egy saját szakácskönyv az összes általad gyakran használt recepttel? Hidd el, mások is így vannak ezzel, ezért egy ilyen ajándéknak sokan örülnének – persze csak azok, akik szoktak főzni. Nem olyan egyszerű az elkészítése, de megéri a fáradságot.

Fotóalbum

Az Instagram korában ugyan irgalmatlan mennyiségű fotót készítünk, de ezeknek csupán töredékét nyomtatjuk ki, azokat pedig szinte soha, amelyek nem valami nagy családi eseményhez (esküvő, születés…) kötődnek. A legtöbben kifejezetten örülnének egy olyan gesztusnak, ha a legszuperebb képeiket megkapnák karácsonyi ajándékként fizikai formában, egy fotóalbumban összegyűjtve.

A legjobb DIY ajándékok, ha nem akarsz sokat költeni karácsonykor

További szuper ajándékötletek várnak rád itt!

További karácsonyi ajándékok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top