Tuti Tippek

10 szuper gyerekkönyv karácsonyra

Gondban vagy, hogy mit olvasson a gyereked? Nincs ötleted, hogy mit ajándékozz az unokahúgodnak, unokaöcsédnek, esetleg keresztgyermekednek? Segítünk! Ajánlunk 10 olyan könyvet a karácsonyfa alá, aminek a kisfiúk és a kislányok és a kamaszok is örülnek majd.

Az olvasásra nevelést jobb minél korábban elkezdeni, hiszen ez a tevékenység fejleszti a gyermekek szókincsét, képzelőerejét, és hasznos időtöltés a téli estékén egy-egy jó könyvbe belefeledkezve elmerülni. Miért ne lehetne erre jó alkalom a karácsony, amikor ajándékba adhatunk olyan csodás olvasmányokat, amelyek elvarázsolhatják a legkisebbeket és a kamaszokat is. Hoztunk 10 gyerekkönyvet, amit bátran beszerezhetsz ajándékként.

Harry Potter-sorozat új kiadásban

10 szuper gyerekkönyv karácsonyra
Foto: Animus Facebook-oldal

Nemrég az Animus Kiadó új borítóval jelentette meg J. K. Rowling világhírű könyvsorozatát a kis roxforti varázslótanoncról. Egy generáció már felnőtt a könyv első megjelenése óta, így indokolt, hogy a most olvasni tanuló gyerekek is megismerkedjenek a csodás új rajzolt borítóval kiadott történetekkel, amiben Harry Pottert és barátait rengeteg kaland várja. Nemrég megjelent a folytatás is, ami a Harry Potter és az elátkozott gyermek címet kapta.

Itt megrendelheted a legújabb Harry Potter könyvet!
10 szuper gyerekkönyv karácsonyra

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívtak

A varázslatos történet főszereplője egy kisfiú, Nikolas, aki elképesztő módon ismerkedik meg a Télapó különleges világával, amelyből természetesen nem hiányozhatnak a híres rénszarvasok, és persze a koboldok, akik mindenhol csak bajt kevernek. A könyvben mesés rajzok között olvashatjuk el a vicces és kedves sztorit, amelyből sok titok kiderül a Mikulásról. Igazi karácsonyi történet.

Molnár T. Eszter: Most már igazán – Egy majdnem normális család 2.

 “…aki legalább egyszer az életében nem érezte úgy magát, mint Bakos Virág, az nem is volt kamasz” – ígéri Molnár T. Eszter könyve. A Stand up című első részben megismert kamasz főszereplő újra érdekes kalandokba keveredik, amit meg kell oldani. Kapcsolatát egy új vetélytárs veszélyeztetni, a családjában sincs minden rendben, ráadásul a baráti társasága is kezd szétesni. Aki egy vicces és mai kamaszkönyvet szeretne olvasni, annak az Egy majdnem normális család jó választás lesz.

Harry Potter és a Titkok Kamrája illusztrált kiadás

A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay gyönyörű rajzaival folytatódik a Harry Potter-történetek illusztrált kiadása. A Titkok Kamrája részben Harry Potternek már a szünidőben meggyűlik a baja nevelőszüleivel és egy minden lében kanál házimanóval, ráadásul Roxfortba is csak elképesztő kalandok árán sikerült eljutnia, hogy folytassa a varázslóképző második évadját. Az iskolában 50 év után valaki kinyitja a Titkok Kamráját, amiből valami szörnyű szabadult el… A varázslatos rajzokkal illusztrált könyv csodás ajándék mindenkinek, aki szereti a Rowling világát.

10 szuper gyerekkönyv karácsonyra

Mary Pope Osborne: Karácsony Camelotban 

Ebben a különleges történelmi regényben Jacknek és Annie-nak a keresztes lovagokat és a királyt kell megmenteniük a gonosz varázslattól, ami pont karácsonykor fenyegeti Camelotot. A Csodakunyhó sorozat legújabb kötete még három történetben folytatódik (Kísértetjárás, Kígyó és kard, A Jégvarázsló kastélyában) és a már olvasni tudó gyerekek új kedvence lehet.

Elefántok a házban

Ebben a bájos mesében a gyerekek megtanulhatják, hogy milyen élethelyzetekben van szükség a toleranciára, a megértésre. A történet főszereplője, Fini megismerkedik az új lakókkal, akik abba a  társasházba költöztek, ahol a kisfiú lakik. A nem szokványos szomszédokkal teletűzdelt történet rávezeti a legkisebbeket arra, hogy hogyan kell elfogadni másokat.

Kirsteen Robson: Hová bújt? Keresd meg! – Állatok a farmon

Kirsteen Robson könyvsorozata, a Hová bújt? Keresd meg!, már sok kisgyereknek okozott feledhetetlen perceket. A legújabb mesekönyvben a vidéki farm kap szerepet, ahol a sok-sok csodás illusztráció között megbújó állatokat lehet megkeresni.

10 szuper gyerekkönyv karácsonyra

Edith Pattou: Északfi

A 10 éves kortól ajánlott könyv egyszerre izgalmas, emlékezetes, magával ragadó, nagy ívű történet egy kislányról, akinek különleges sors jutott. A babona szerint ugyanis azok a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Vajon Rose-ra is ilyen sors vár? Edith Pattou különleges kalandjában Rose sok mindent megél, ami kihatással lesz a kislány egész életére.

Ambrózy Zsófi: Plüsspuma

A háromgyerekes anyuka, Ambrózy Zsófi verseit Megyeri Annamária grafikus rajzolta meg egy kedves történetben, melyben az egyévesek kis kalandjait mutatják be. A 9 játékos kis mondóka és a hozzá tartozó illusztrációk segítenek a legkisebbnek abban, hogy könnyebben vegyék a mindennapi helyzeteket a szülőkkel együtt. 

Kimondhatatlanul

12 kortárs olasz író arra vállalkozott, hogy a kamaszoknak olyan történeteket hozzanak el, amik róluk és nekik szólnak. Ebben a novelláskötetben 10 történet és 2 képregény mesél a tizenévesek érzéseiről, gondolatairól. Ez a könyv nemcsak a korosztálynak, hanem a szüleiknek is kitűnő olvasmány lehet, hogy jobban megismerjék, mi foglalkoztatja a kamaszokat.

Még több könyvajánló az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top