Tuti Tippek

Szuperegyszerű Mikulás-zsák házilag készítve

Unalmasak, nem is valami mutatósak, ráadásul még praktikusnak sem igazán nevezhetők a boltokban kapható piros, műanyag Mikulás-zacskók. Idén alkoss valami különlegeset. Némi fantáziával és kézügyességgel káprázatos Mikulás-zsákot készíthetsz, amely olyan strapabíró lesz, hogy jó néhány évig megoldódik a Mikulás-zsák dilemma is.

Utolsó pillanatban valóban a leggyorsabb berohanni valamelyik bevásárlóközpontba, fölkapni az első kezed ügyébe kerülő előre összeállított Mikulás-csomagot, és amikor a gyerekek alszanak, becsempészni a kikészített cipőkbe. A nagyobbak ugyanakkor tökéletesen tisztában vannak vele, hogy a csomag a boltból való, és talán még elhiszik, hogy onnan a Mikulás hozta, mégsem olyan öröm, mint amikor valódi meglepetések kerülnek a csizmákba. A másik hátránya, hogy kibontás nélkül is azonnal látszik, mit pakoltak bele. Aztán szerencsétlenebb esetben, mire a gyerekek kibontanák, a Mikulás-zacskó magától szakad szét.

És éppen emiatt javasoljuk, készíts magad Mikulás-zsákot

Aztán érvként felhozhatjuk, hogy nem szakad el, és bármilyen ajándékot elrejthetsz benne, mert hely is akad benne bőven. Mikulás-zsákot készíteni pedig egyszerűbb, mint gondolnád. És sokkal nagyobb meglepetés lesz majd a gyerekeknek.

A Mikulás-zsákhoz valójában bármilyen anyagdarab megfelel, amit éppen otthon találsz. Ideális hozzá a filc, a zsákszövet, de a már kinőtt kockás ing vagy használaton kívüli takaró egy darabja is megteszi.

Ollóval vágj belőle egy nagyobb négyzetet, attól függően, mekkora ajándékot szeretnél belecsomagolni. Tedd a közepére a meglepetést, fogd össze a széleket, masnival kösd össze, díszítsd fagyönggyel vagy fenyőággal – esetleg némi virgáccsal –, és már el is készült az egyedi Mikulás-zsák. Ugye nem tudtál volna ennél szebbet elképzelni sem? Másnap reggel pedig a kicsik kétséget kizáróan elhiszik, hogy a Mikulás náluk járt az éjjel.

Szuperegyszerű mikulás zsák házilag készítve

További észbontó ötleteket találhatsz a galériában

Megnézem
Összes kép (1)

További Mikulás-zsák-ötleteket találhatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top