Tuti Tippek

5 YouTube vlogger, akit érdemes követni karácsony környékén

Karácsony környékén a vloggerek nagy része is ünnepi hangulatra vált, és vannak köztük olyanok, akik meglepően sok karácsonyi kontentet készítenek, ráadásul a szórakoztató és hasznos fajtából. Közülük mutatunk most be ötöt.

A karácsonyi tippek és trükkök királya – Dave Hax

Dave Hax (ez nem a valódi neve, csupán vlogos művésznév) az Egyesült Királyságban él, és nem a saját sztárolásával próbálja meghódítani a YouTube-ot, hanem azzal, hogy hasznos tippeket és trükköket mutat be lakásunk díszítéséhez, főzéshez, barkácsoláshoz és más hasonló nyalánkságokhoz. Hax jellemzően nem látható a saját videóiban, melyek meglehetősen rövidek és lényegre törők, ellentétben a YouTube-on divatos szószátyárkodással és rengeteg üresjárattal. Vlogjaiban olyan mindennapi karácsonyi problémákat old meg ügyesen, mint: hogyan csomagoljuk be úgy a karácsonyi égőket, hogy ne gabalyodjanak össze, hogyan csináljunk karácsonyfát papírból, hogyan dekoráljuk a munkahelyi íróasztalunkat ünnepekhez illően, és mit csináljunk az ünnepekről maradt üres ajándékos dobozokkal, hogy ne kelljen kidobni őket? “Mindig nyitott szemmel és füllel járok, és azonnal kipróbálok minden olyan ötletet, amiben látok fantáziát, és jó eséllyel videót is készítek róla” – mesél életfilozófiájáról.

Karácsonyi ügyeskedőknek – inspirációk Csorba Anitától

Csorba Anita tértervező, lakberendező és vlogger, aki a vlogolást a kreativitás oldaláról kívánja megfogni. Az Instagramtól a Pinteresten át a saját blogig és a Facebookig minden létező felületen jelen van az interneten, ráadásul olyan szorgalommal posztolja a friss tartalmakat, mintha nem lenne holnap. Bizonyos szempontból Dave Hax szellemi rokona, azzal a különbséggel, hogy ő szeret szerepelni, vagyis nemcsak a kreatív ötletei kerülnek középpontba a videóiban, hanem ő maga is. A tavalyi szezon folyamán raklapnyi ötletes videót vonultatott fel a mikulásos adventi naptár készítésétől kezdve a zoknihóember-készítésen át egészen a karácsonyi szalvétahajtogatós videóig, így talán joggal reméljük, hogy idén sem tesz majd másképp. Videói profik és lényegre törők, ami fontos szempont a nem időmilliomos nézőknek.

Karácsonyi beauty vlog – e-Ditke

A karácsonyi témák elsősorban a beauty és életmód vlogokat öntik el így télvíz idején, és ha az ember megnéz hármat, akkor úgy érzi, hogy mindent látott már, amit csak lehet. Karácsonyi sminktippek, karácsonyi dekorációs tippek, mit kaptam karácsonyra, mit vettem karácsonyra satöbbi. Ilyen szempontból e-Ditke vlogja sem lóg ki a sorból, ugyanis nagyjából ő is ugyanezeket a témákat variálja, de a videók egységes látványvilága, valamint a szokottnál kevesebb mellébeszélés – bár tény, hogy sokan pont ezekért rajonganak egyes csatornákért – egy kicsit szimpatikusabbá teszi a többieknél ezt a 23 éves lányt, akinek tavaly még az is eszébe jutott, hogy jótékonyságra buzdítsa követőit, amikor ellátogatott a Mikulás Gyárba az egyik videójában.

Nagycsaládos karácsony – J House Vlogs

A J House Vlogsot bátran mondhatjuk családi vlognak, ami egy nagy család – négy gyermekük van, és hamarosan érkezik az ötödik is – mindennapjait, problémáit és örömeit mutatja be csodás őszinteséggel és lelkesedéssel. A kansasi família gyakorlatilag elárasztotta az internetet, és a YouTube mellett Instagramon, Facebookon és Twitteren is rendkívül aktívak, így aki szeretné követni őket, már-már egy napi szappanoperában (heti hat videót posztolnak) érezheti magát az ügyvédként dolgozó apuka, és a gyermekeit odahaza nevelő anyuka mellett. Karácsony környékén természetesen megszaporodnak a karácsonyi témájú videóik, és a közös ajándékbontástól kezdve az ünnepek lényegének elmagyarázásán át számos témát érintenek, ami idén is jó eséllyel így lesz. A kontentjük minősége nagyrészt túlmutat az amatőr házi videós jellegen, ráadásul nem méregdrága ajándékokkal és programokkal hencegnek, így nem állítanak rossz példát a nézőik elé.

Édesszájú karácsony – Betty’s Kitchen

Betty az Egyesült Államokban él, és eredeti foglalkozása szerint matematikaprofesszor, de mivel már nyugdíjba vonult, ezért ráér sokat főzőcskézni, sütögetni az otthonában és erről felvételeket készíteni. Ebben nagy segítségére van férje, Rick, aki a kamerát kezeli. Betty a tévés főzőműsorok ráérős tempójában és stílusában dolgozik a konyhában, és bár nem az övé a legmenőbb főzővlog a YouTube-on, a mi szívünket elnyerte azzal, hogy tavaly számtalan szuper karácsonyi édességreceptet osztott meg a követőivel. Megcsodálhattuk a karácsonyi asztalát, csinált nekünk négybabos salátát, édes krumpligolyókat, sörös karácsonyi muffint és még rengeteg válogatott nyalánkságot az ünnepekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top