Tuti Tippek

10 szuper könyv, aminek minden nő örülni fog karácsonykor

Egy szívhez szóló, egy érdekes, egy izgalmas, netán egy hasznos könyvnek minden nő örül karácsonykor a fa alatt. Ha még nincs ötleted, hogy mivel lepd meg a barátnődet, anyukádat, anyósodat vagy a kolléganődet, akkor most jól figyelj.
10 szuper könyv, aminek minden nő örülni fog karácsonykor

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Erzsébet Fenevadováról már mi is többször írtunk, mert szerkesztőségünk egyik kedvence. Amikor Erzsi elveszett, nagyon drukkoltunk, hogy hazataláljon. Amióta szerencsésen megkerült a szókimondó macska, egyeduralkodó a Facebook állatvilágában. Erzsi bölcsességeivel és nevelő célzatú írásaival naponta szórakoztatja az internet népét, ám most úgy döntött, hogy könyvet ír, és megosztja élettapasztalatait arról, hogy milyen az élet macskaszemmel. Mi már olvastuk, és elmondhatjuk, hogy garantált a nevetés, ha ezt a könyvet veszed ajándékba!

Noah Hawley: Zuhanás előtt

A sorozatrajongóknak nem kell bemutatni a Fargo díjnyertes íróját, aki most egy letehetetlen krimivel lepte meg a világot. A könyv a megjelenése óta minden sikerlistán előkelő helyen végzett, és a megfilmesítésének jogai is azonnal elkeltek. A történetben egy repülőgép-balesetről olvashatunk, aminek túlélője egy milliárdokat öröklő kisfiú és egy festő. A túlélőket azonnal darabokra cincálja a média, és közben sok minden kiderül a gép többi utasáról és a magáról tragédiáról, ami rengeteg kérdést felvet.

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! A hét minden napján

Az egészséges életmód egyik nagykövetének tartják Ella Woodwardot, akinek már a második szakácskönyve jelenik meg magyarul. A természetes, növényi alapú, tejtermék- és gluténmentes receptjeivel a fiatal szakácsnő most a dolgozó és elfoglalt nőkre gondolt. Receptjeivel a hét minden napjára főzhetünk valami finomat és egészségeset.

10 szuper könyv, aminek minden nő örülni fog karácsonykor

Donna Tartt: Az Aranypinty

Az Aranypinty 2014-ben elnyerte az Év Könyve díját, míg Donna Tartt egy Pulitzer-díjjal lett gazdagabb. A könyvet, amiről a egész világon beszéltek, idén novemberben a Park Kiadó elhozta Magyarországra. A történet főszereplője egy kamasz fiú, Thomas, aki egy múzeumi robbantás során elveszíti szeretett édesanyját, és újra kell kezdeni az életét. Az Aranypinty a kortárs szépirodalom egyik legszebb műve a veszteségről, a család fontosságáról, a szeretetről, a túlélésről és az önmagunkra találásról.

Franziska Schweiger: Csábító sütik gluténmentesen

Egyre több embert érint a gluténallergia, így sokaknak problémát okoz, hogy egy-egy finom süteményt megegyenek. Ebben segít a müncheni cukrászmester, aki a legjobb édességreceptek gluténmentes verzióját hozta el, hogy büntetlenül fogyaszthassuk el a legfinomabb sütiket.

Elena Ferrante: Briliáns barátnőm

“Mindannyiunk barátnője, nővére és édesanyja: Elena Ferrante” – mondják sokan az írónőről, aki őszinte stílusával már nők ezreinek szívébe lopta bele magát. Legújabb regényében Ferrante két nápolyi lány, Lila Cerullo és Elena Greco évtizedeken át tartó barátságáról mesél. Ez a csodás családtörténet egyszerre mély és könnyed, karizmatikus és különleges. Az álnéven publikáló írónő nagyon óvja kilétét, amit most egy olasz újságíró veszélyeztet, növelve ezzel az amúgy is egekig szökő Ferrante-lázat.

10 szuper könyv, aminek minden nő örülni fog karácsonykor

Lelki egyensúly természetes módszerekkel – A psziché teljes körű kezelése

A lelki egyensúlyunk nagyon sebezhető és védtelen, ha nem készítjük fel a bennünket érő támadások ellen. Ez a könyv bemutatja a mellékhatások nélküli természetes szerekkel való lelki egyensúly megtartását, és tájékoztatást nyújt az enyhülést adó házi szerekről és alkalmazásukról.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere

A Konyhafőnök műsor egykori zsűritagja, Bernáth József a gyerekszakácskönyv után most újra a felnőtteknek kedvez. A Legyél te is a konyhád mestere című könyvben a séf minden hónapra 3 izgalmas ételt állított össze, amelyekkel hobbiszakácsból profivá avanzsálhatunk.

Nermin Bezmen: Szerelemben, háborúban I. kötet

A tévésorozat után most könyv alakban is elolvashatjuk a cári Oroszország szerelmespárjának történetét. Nermin Bezmen író a bolsevik forradalmon át egészen Isztambulig menekülő életekről mesél, miközben a történetben a Rómeó és Júliához hasonló, egymástól eltiltott két szerelmes életét követhetjük nyomon. A történelmi szerelmes könyvek rajongóinak tökéletes ajándék lehet ez a kötet!

Hahner Péter: 33 szerelmi háromszög a történelemben

A szerelem a történelemben is mindig fontos szerepet játszott. Az Animus Kiadó csodás válogatásában most 33 szerelmi történetet ismerhetünk meg a történelem minden korszakából. A könyvből kiderül, hogy az érzelmek mennyiben befolyásoltak egy-egy politikai, vagy éppen társadalmi döntést. A kötetben helyet kapott a híres festőnő, Frida Kahlo szerelmi élete, de sok érdekességet megtudhatunk az egykori Osztrák–Magyar Monarchia első királynéjáról, Sissiről is. A könyvben bepillantást nyerhetünk olyan híres férfiak életébe is, mint Karl Marx, Garibaldi vagy Roosevelt.

Susan Herbert: Macskasztárok

A macskarajongóknak kötelező ez a csodás művészeti album, amelyben a híres képzőművészeti alkotások, színdarabok, operák és felejthetetlen filmek főszereplőiként ábrázolják a négylábú kedvenceinket. Ez a könyv megnevetteti és elvarázsolja a cicarajongókat!

Itt megrendelheted a legújabb Harry Potter könyvet!
 

Még több könyvajánló az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top