Tuti Tippek

Mikulás-mesék a nosztalgia jegyében

Neked is vannak régi kedvenc meséid ugye? Emlékszel, hogy többnek is volt mikulásos része? Nosztalgiázz a Mikulás-mesékkel, és mutasd meg őket a gyerekeidnek is, nekik is tetszeni fognak.

Remek Mikulás-meséket gyűjtöttünk össze! Ezek a videók nem csak a gyerekek számára lesznek szerethetőek, mi is nosztalgiázhatunk. Hiszen például a kedvenc koboldos mesénknek, a Pumuklinak is volt “pikulásos”, vagyis inkább mikulásos része.

De nem csak a  Pumuklinak, hanem a másik nagy kedvencünknek, A nagy Ho-Ho-Ho Horgásznak is van mikulásos epizódja, amit hangoskönyv formában hallgathatunk meg. Ennek is megvannak ám az előnyei, például fejleszti a fantáziát. Megkérhetjük a gyerekeket, hogy rajzolják le, mi is történt a mesében.

Igaz nem Mikulás-mese, hiszen Szelesztina városba a Télapó érkezik, de a Babarnak is van a témába vágó része. Ez remek alkalom lehet, hogy elmagyarázzuk a gyerekeknek, hogy hozzánk a Mikulás jön december 6-án, sok más országba pedig a Télapó karácsonykor.

További mikulásos cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top