Tuti Tippek

Így dekoráld a lakásodat/házadat kívülről karácsonykor

Sokunknak a karácsonyi dekoráció nem áll meg a karácsonyfa feldíszítésénél, és szeretnénk, ha nemcsak a ház vendégei, hanem azok is látnák az ünnepi hangulatot, akik csak kívülről lesik meg az otthonunkat. Nekik segítünk néhány praktikus tippel.

Lehet azt mondani, hogy a karácsony elvileg nem a külsőségekről szól, sokunknak ezek is hozzátartoznak az ünnepi hangulathoz, ráadásul egy szép karácsonyi dekoráció egyszerűen előhozza a bennünk rejlő gyereket, akit még mindig el tud bűvölni a csillogás és a zöld, piros, ezüst, arany és fehér színek gyönyörű összjátéka. Egy szépen feldíszített ház és lakás némi kreativitással nem kerül egy kisebb vagyonba, így mi olyan tippeket ajánlunk, melyek olcsón és egyszerűen kivitelezhetők, hiszen az ünnepek a dekoráció nélkül is sokba kerülnek. Az ízléses díszítés szerencsére nem csak pénzkérdés.

Szán és korcsolya

Ha jó környéken lakunk, és nem félünk attól, hogy a házunk elé kitett dolgok hosszabb távon is ott maradnak-e, akkor egy szán ajtó mellé támasztásával, és/vagy egy pár korcsolya ajtóra/ablakra függesztésével különösebb munka nélkül érünk el azonnali karácsonyi hangulatot.

Fotó: housebeautiful.com
Fotó: housebeautiful.com

A díszítés már a fáknál kezdődik

Ha kertes házban élsz, akkor jó eséllyel a kertedben egy-két fa is akad. Nyugalom, nem szeretnénk rábeszélni, hogy kint is díszíts fel egy karácsonyfát, ezt bőven elég egyszer megcsinálni. Viszont ha elég nagy díszeket veszel – példaként a fotón látható gömböket javasoljuk –, akkor elég néhányat felhelyezned a faágakra a látványos hatás kedvéért. Praktikus okokból nem árt hozzá beszereznünk néhány vezeték nélkül működő izzót.

Fotó: houseandhome.com
Fotó: houseandhome.com

Ember nagyságú nyalókák

Egyszerű, látványos és könnyen elkészíthető dísze lehet udvarunknak/kertünknek néhány ember nagyságú nyalóka. Nem kell hozzá más, mint egy olcsó, játékboltban kapható gumilabda, egy PVC cső, némi vörös csomagolóvászon, egy kis zsineg és egy kevés szigszalag. Ha kész, csak beállítjuk őket a földbe, és a hatás garantáltan nem marad el.

Fotó: hgtv.com
Fotó: hgtv.com

Festett tobozok

Akár koszorúra fűzve a bejárati ajtón, vagy csokorba ragasztva és a bejárat fölé lógatva, netán karácsonyfa formájúra felpakolva pár maroknyi tobozzal csodákat művelhetünk, ha hajlandók vagyunk némi időt szánni a kifestésükre – a fehér szín kimondottan jól áll nekik. Külső és belső dekorációra is tökéletes eszköz, ráadásul nem kerül semmibe, csak kell némi időt szánnunk az összeszedésükre.

Fotó: dishmaps
Fotó: dishmaps

Ragyogó művirágok cserépben

Az ajtó kiemelt felületnek számít karácsonyi díszítéskor, és ha a két ajtófélfa mellé pakolunk két kellően nagy és kellően zöld cserepes művirágot, és körbevonjuk őket csillogó/fényvisszaverő papírdíszekkel, esetleg apró lampionsorral, akkor a karácsonyi hangulatot senki sem kerülheti el azok közül, akik megközelítik a portánkat.

Fotó: houseandhome.com
Fotó: houseandhome.com

Ecsetdíszek az ajtó körül

Ezt a dekorációt elsősorban azoknak ajánljuk, akik nemrég túlestek egy lakás- vagy házfestésen, és jó néhány elhasznált ecset pihen a pincében/kamrában, ugyanis ezek híján jó nagy adagnyit kell venni belőlük a festékboltban. A madzagon átfűzött ecsetekkel akkor járunk a legjobban, ha a nyelüket piros és zöld színűre festjük.

Fotó: hgtv.com
Fotó: hgtv.com

Papírból kivágott hópelyhek a verandára és az ablakra

Pénz helyett inkább csak némi türelemre és kézügyességre van szükségünk, hogy keményebb papírlapokból kivágjuk a megfelelő formájú és méretű hópelyheket. Verandadíszként cérnára fűzve és lelógatva hibátlanok, de ha az ablakokra ragasztjuk őket, azzal sem tévedhetünk nagyot. A módszer papírból kivágott angyalkák esetében is pontosan ugyanez.

Fotó: familyholiday.net
Fotó: familyholiday.net

Lámpás befőttesüvegből

Néhány befőttesüveg, némi díszítés és persze a kifüggesztés megoldása után már csak néhány gyertyára van szükségünk ahhoz, hogy álomszerű karácsonyi hangulatot varázsoljunk a házunk elé. Minél nagyobb befőttesüvegekkel és gyertyákkal dolgozunk, annál látványosabb lesz a hatás.

Fotó: diyforlife.com
Fotó: diyforlife.com

Függő kosár

Az ajtóra felfüggesztett zöld koszorú nagyon szép tud lenni, de valljuk be, nem a világ legeredetibb ötlete. Hasonló hatást érhetünk el egy fonott kosárral is, amit megtömünk zöld fenyő- és/vagy magyalágakkal és tobozokkal. Elkészítése pofonegyszerű, ráadásul minél nagyobb és minél tömöttebb a kosár, annál inkább szemet szúr majd az ajtónk felé közeledőknek.

Fotó: housebeautiful.com
Fotó: housebeautiful.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top