Tuti Tippek

10 izgalmas könyv karácsonyra

Íme, 10 frissen megjelent kötet, aminek egész biztos, hogy bármelyik férfi örül, ha megtalálja a karácsonyfa alatt!

Alex Frith: Mindenféle ismeretek (Central Médiacsoport Kiadó)

Alex Frith Mindenféle ismeretek című könyve érdekes és szórakoztató olvasmány apáknak és fiúknak egyaránt, a közös művelődéshez pedig egyenesen ideális választás. Kiderül belőle többek közt, hogy a zsiráfok állva alszanak, hogy az összes emlősállat egynegyede denevér, és hogy Elvis Presley több mint 600 dalt vitt lemezre. A könyvben rengeteg döbbenetes tény tárul fel a minket körülvevő világról.

10 izgalmas könyv karácsonyra

Robin Sharma: Teljesítsd be a küldetésed a szerzetessel, aki eladta a Ferrariját! ( Trivium Kiadó)

Ez a kötet azért született, hogy némi elmélkedés révén eltávolíthassuk az elménkből azokat a falakat, amelyek a kincseinket rejtik, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, a valódi énünkhöz. Megtanít a határtalan öröm titkára, és utat mutat ahhoz, hogy ráleljünk a személyes szabadságunkra. Megtanít arra is, hogyan kezeljük kihívásként a megpróbáltatást, tapasztalatként a kudarcot. Megtanít arra, hogy szeretetre leljünk önmagunkban, az életünkben. A mindennapok taposómalmában igazi lélekemelő olvasmány!

Késmánia 1. – Mentőkés hevedervágóval (Kossuth Kiadó)

A Késmánia sorozat az ember által használt egyik legősibb eszközt mutatja be. A tizenkét füzet képet ad a kések különféle típusairól, a késkészítés alapanyagairól és technológiájáról, kifejezetten férfias olvasmány, melyből megismerhetjük a kések szerepét a hadtörténetben, vagy éppen a filmekben. Minden füzet bemutatja a világ egy-egy nagy késgyártó cégét, és segít eligazodni a konyhai kések sokféleségében, tehát a család számára is praktikus.
A sorozat ajánlható a férfias játékok kedvelőinek, horgászoknak, vadászoknak, túrázóknak, táborozóknak vagy éppen azoknak, akik egy hasznos és megbízható mindennapi eszközt kívánnak magukkal hordani.

Rónai Egon: Húzós 3. Közéleti beszélgetések (XXI. Század Kiadó)

Rónai Egon ezúttal sem okoz csalódást: nyugodtan megkérdezi, amit más nemigen szokott. Hogy milyen volt az első pár napja bevándorlóként Magyarországon. Miért nem tudott hűséges maradni. Vagy éppen miként igen.
Hogy mi viszi a politika felé. Hogy mi tartja attól távol. Sztárok, művészek, tudósok, hősök. És a beszélgetések után már ismerősök is. Harminc arcél, több száz kemény vagy éppen együtt érző kérdés – újabb érdekes és izgalmas riportkötet a Húzós című műsor nyomán.

10 izgalmas könyv karácsonyra

P. Gál Judit: Halálosztók 2. (Babusz Kiadó)

P. Gál Judit immár másodszor veszi górcső alá a legelvetemültebb gyilkosokat, és egyben a leghátborzongatóbb, vagy leginkább vitatott bűneseteket. Van-e különbség gyilkos és gyilkos között? Mit mond a rendőrgyilkosságért elítélt Engel Zoltán vagy a golfos gyilkosként emlegetett egykori üzletember, Gyulai Gusztáv? Hogyan beszél rémtetteiről a négy ember megöléséért felelt magyar Bonnie és Clyde? A Halálosztók 2.-ben terítékre kerülnek az elmúlt évek legmegrázóbb emberölési ügyei.

Könyvajánló karácsonyra! Ezeket már láttad?

Kondor Vilmos: A bűntől keletre (Libri Kiadó)

Kondor Vilmos új regénye úgy kezdődik, hogy a magyar miniszterelnök belefullad egy tál minestrone levesbe. Persze, kitör az országos pánik, a sajtó találgat, a rendőrség pedig tehetetlen. Ferenczy nyomozó is a kínos haláleset felderítésén dolgozik, és szigorú államérdek, hogy minél hamarabb kézre kerüljön az elkövető. A Budapest Noirral külföldön is egy csapásra ismertté vált Kondor Vilmos első kortárs krimije ez a könyv.

J. J. Abrams: S. (Geopen Kiadó)

A Star Wars forgatókönyvírójának új könyve nemcsak egy izgalmas regény, hiszen a könyv borítójába rejtett képeslapok, térképek, újságkivágások és fotók egy rejtélyes, interaktív társasjátékba vonják az olvasót. A fiatal lány kezébe kerül egy könyv, amelyet egy fiú kezdett el olvasni, lapszéli megjegyzéseket fűzve hozzá. A kommentárok arról tanúskodnak, hogy szerzőjüket lenyűgözi a történet és a rejtélyes író személye. A lány sem tudja kivonni magát a különös könyv hatása alól, és a margóra írva válaszol az ismeretlennek. Szokatlanul izgalmas, nem mindennapi levelezés kezdődik a két fiatal között, akik egyre mélyebbre ásnak egy rejtelmes eseményekkel és megfejtésre váró utalásokkal teli világban.

Sarah Lotz: A hármak (Kulinária Kiadó)

A Fekete Csütörtökön a világ négy különböző pontján egyszerre zuhan le egy-egy utasszállító gép. A katasztrófákat csak hárman élik túl, mindannyian gyerekek. Rövid időn belül igazi sztárok lesznek, mindenki rájuk kíváncsi, az egész világ őket ünnepli. Feltűnik azonban egy lelkipásztor, aki azt hirdeti, a hármak felbukkanása a közelgő apokalipszis hírnöke. Sarah Lotz regénye az elmúlt évek egyik legsötétebb thrillere.

Bear Grylls: A te életed – Eddz érte! (Jaffa Kiadó)

A Discovery Channel sztárja sosem félt a kihívásoktól: három évig szolgált a Brit Hadsereg különleges alakulatánál, megmászta a Mount Everestet, és a világ legszélsőségesebb helyein tette próbára tűrőképességét. Minderre nem lett volna képes megfelelő fizikai erőnlét nélkül. A kérdés csak az: hogyan lehet valaki olyan fitt és erős, mint Bear Grylls? A választ ebben a kötetben találjuk!

Marcus Weegs: Ismerd meg a pszichológiát! (Central Médiacsoport Kiadó)

Miként hozunk döntéseket? Mi befolyásolja az érzéseinket, az emberi kapcsolatainkat? Miről mesélnek az álmaink? Hogyan kutatják a pszichológusok az emberi viselkedés rejtelmeit? Sok ezekhez hasonló, érdekes kérdésre választ kaphatunk ebből a kötetből, amely tökéletes bevezető a pszichológia témakörébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top