Tuti Tippek

Az idei év legkirályabb karácsonyi története

Sokszor, amikor uralkodókról van szó, az ember azt feltételezi, hogy ők mind burokban élnek, kvázi elérhetetlenek egy hétköznapi ember számára.

Főleg manapság, amikor mindenhonnan a terror veszélye leselkedik rájuk, és folyton testőrök, biztonsági személyzet veszi őket körül. II. Erzsébet azonban nagyon is emberi uralkodó, aki számon tartja az egyszerű ember nagyszerű gesztusait is. A következő történet róla és egy lelkes hívéről szól, képtelenség megállni könnyek nélkül.

Az idei év legkirályabb karácsonyi története

Andrew Simes osztotta meg ezt a csodálatos élményt a közösségi oldalán: “Nagypapa, mióta csak az eszét tudja, mindig is küldött karácsonyi üdvözlőlapot a királynak és a királynőnek. Így, természetesen, 1952 óta II. Erzsébet is kapott tőle lapot minden évben. Húsz évvel később, 1972-ben, Törökországban, Izmir városában aztán útjaik keresztezték egymást.

Amikor hivatalosan is bemutatták a királynőnek, akkor a szokásos kézrázás helyett megállt, rámosolygott nagypapára, és viccelődve megjegyezte: “ó hát ön az, akitől azokat a csodálatos karácsonyi lapokat kapom!” – úgy tűnik, nagypapa levele valahogy kitűnt a többi közül, talán mert mindig Törökországban adta őket postára. Micsoda emlékezőtehetség és extra kedvesség őfelsége részéről! Még arról sem feledkezett meg, hogy üdvözlőlapot küldjön századik születésnapja alkalmából – megható történet.

A folytatásért kattints a Pad a kapu előtt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top