Tuti Tippek

Last minute adventi koszorú

Az adventi időszak készülődésének legfontosabb kelléke és jelképe a koszorú. Megmutatjuk, hogyan készítheted el magad a gyönyörű szép saját adventi koszorúdat az utolsó percben.

Kétségtelen, a leggyorsabb és legegyszerűbb a virágárusoknál megvenni az adventi koszorút. Mi most mégis arra biztatunk, idén próbáld meg magad elkészíteni, hiszen még van két napod! Ötleteket, tippeket, útmutatót is adunk, hogyan csináld, hogy káprázatosan szép legyen. Elismerjük, igényel némi energiabefektetést, de ha elkészült, meglátod, megérte a fáradozást. És milyen jó érzés lesz az elkövetkezendő hetekben mindennap megcsodálni…

Az adventi koszorú készítéséhez ezekre a kellékekre lesz szükséged

  • szalmakoszorú
  • tetszés szerint fenyő- vagy tujaágak
  • szögletes vagy kerek gyertyák
  • a gyertyák színével megegyező szélesebb szalag
  • szöges gyertyatartók
  • szárított narancs- vagy citromkarikák
  • tetszés szerint dió, mogyoró
  • kisebb karácsonyfagömbök
  • könnyen hajlítható drót
  • metszőolló és ragasztópisztoly
Így készíthetsz káprázatosan szép adventi koszorút

Így készítheted el az adventi koszorút

A nagyobb fenyőágakról a metszőolló segítségével vágd le a kisebb ágakat, amelyek könnyen hajlíthatóak. Rögzítsd drótdarabokkal a fenyőt a szalma koszorúhoz úgy, hogy teljesen befedje azt. A koszorú külső szélén a felső fenyőágakat ne hajtsd vissza, azok szépen lógjanak le a koszorúról. Drót hiányában fekete kötöző zsinórral is rögzítheted a fenyőágakat, de figyelj arra, hogy a zsinór eltűnjön a zöld között.

Szúrd a gyertyatartókat a koszorúba. Kerülhetnek egymással szembe vagy az adventi koszorú egyik felére, egymás mellé. Gyertyatartó hiányában a gyertyákat rögzítheted dróttal is a koszorúra úgy, hogy három, nagyjából 5 centi hosszú drótot 1-2 centi hosszan beleszúrsz a gyertyák aljába, majd a drót másik felét a koszorúba.

A gyertyák köré ragassz néhány szem diót, mogyorót vagy ánizst és díszítheted a szárított citrusszeletekkel. A szalagból köss szép formájú masnit, melyet kis drótdarabkával vagy ragasztóval rögzíthetsz a koszorú szélére a gyertyák mellé. A kis üveggömböket is dróttal rögzítsd a koszorúra. A gyertyákat helyezd a tartókra, ha szükséges, kevés ragasztóval rögzítsd.

Az adventi koszorút saját ízlésednek megfelelően díszítheted még fagyönggyel, fahéjdarabokat, babérlevelekkel, valójában bármilyen szép kelléket használhatsz, amit be tudtál szerezni.

További adventi koszorú ötletek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top