Tuti Tippek

Szuper könyvek a szerelmednek karácsonyra

Nincs ötleted, milyen könyvvel lepd meg karácsonyra a csajodat-pasidat? Íme, öt-öt választás mindkét nemnek, amivel nem lehet melléfogni!

Könyvek a barátnődnek, feleségednek:

S. J. Watson: A másik én (Athenaeum Kiadó)

Végzetes vonzalom – méghozzá online térben. Az unatkozó családanya, Julia élete egy csapásra összeomlik, amikor húga, Kate, gyilkosság áldozata lesz. Az asszony megszállott kutatásba kezd az internetes társkeresőn, amit a testvére használt, mert biztos abban, hogy a gyilkos ott rejtőzik. Azonban irányt téveszt: megismerkedik a sötéten titokzatos Lucasszal, és egyre inkább a férfi hatása alá kerül. Észrevétlenül bonyolódik bele egy izgalmas viszonyba, és nem is sejti, hogy ami történik, korántsem véletlen. S.J. Watson, a világhírű Amnézia szerzőjének új regénye tipikus női történetként indul, ám kisvártatva vérfagyasztó thrillerbe torkollik. Kiszámíthatatlan, körömrágósan izgalmas!

Szuper könyvek a szerelmednek karácsonyra

Julianne Donaldson: Edenbrooke (Könyvmolyképző Kiadó)

Rámenős udvarló ostromolja Marianne-t, aki alig várja, hogy elszökhessen, nem csak a férfi, hanem unalmas városa, Bath elől is. Nagyon örül, amikor testvére meghívja őt a csodás birtokra, Edenbrooke-ba, ahol arra számít, hogy végre kipihenheti magát lelkileg, és gyönyörködhet az imádott, angol tájban. Azonban hiba csúszik a gépezetbe: Marianne ártalmatlan flörtbe kezd egy útonállóval, és képtelen kalandok sorozatát éli át, az intrikák egész valója fölött átveszik a hatalmat. Vajon sikerül-e uralnia a csalfa szívét, vagy nem tud ellenállni egy szenvedélyes, ám annál veszélyesebb szerelemnek? Ezt a könyvet minden nő élvezni fogja, akiben harcolt már egymás ellen az ész és a szív.

David Lagercrantz: Ami nem öl meg – Millenium sorozat (Animus Kiadó)

Ritka, hogy egy sorozat a szerző halála után új életre keljen. Márpedig a Millenium-történetek túlélték az írójukat! Stieg Larsson váratlan halála után a sorozat svéd kiadója felkérte az ismert újságírót, David Lagercrantzot, hogy álmodja tovább Lisbeth Salander történetét. A tetovált lány ismét a bűn nyomába ered. Az izgalmas és meghökkentő történet középpontjában ezúttal egy különleges képességű kisfiú áll. Az új szerző a kötet írásakor igyekezett hű maradni Larsson stílusához, ami sikerült is neki, így a Millenium-trilógia rajongói nem fognak csalódni.

Lakatos Levente: Szeress jobban! (Libri Kiadó)

Az Aranykönyv-díjas szerző, öt évvel a megjelenését követően megírta első regénye, a Barbibébinek folytatását. A kötet önismereti kirándulás az emberi személyiség jó és rossz oldalának keskeny peremén. A magamutogató celebéletet élő Barbit öt éve súlyos tragédia érte, amely elől Amerikában élő édesapjához menekült. New Yorkban új értékrend szerint él, ebben egy rejtélyes és felettébb dögös fiatalember siet segítségére. Mindeközben főszereplőnk környezetéből eltűnik egy illegális bevándorló lány – vajon megtalálják-e élve? A történet, amely az első kötet olvasása nélkül is élvezhető, drámai mélységek mellett üdítő szórakozást ígér a modern romantika kedvelőinek. 

Szuper könyvek a szerelmednek karácsonyra

Mary Higgins Clark: Csak a dallam él tovább (XXI. Század Kiadó)

Az özvegy lakberendező, Lane Hamilton, egy ötéves kislány édesanyja. Fényűző otthonokba bejáratos, és egy új munkája kapcsán megismerkedik az egyik hírhedt pénzember feleségével. A férj két éve eltűnt a tengeren, ötmillió dollárral együtt… Lane egyre jobban belebonyolódik ebbe a családi ügybe, és egyre közelebb kerül az eltűnt férfi fiához, míg végül magát és a kislányát is veszélybe sodorja. A szerző, Mary Higgins Clark a nagy sikerű krimik királynője, és ezúttal sem okoz csalódást. Csavaros fordulatain a történet elolvasása után még sokáig gondolkodhatunk.

Könyvek a barátodnak, férjednek:

Frei Tamás: Agrárbárók (Alexandra Kiadó)

Frei Tamás új regényében visszatér a már jól ismert hős, André, aki már azt hitte, lezárhatja a múltját, ám az oroszok nem felejtenek: egy öngyilkos merénylő támad rá és kislányára, véres dráma zajlik a nizzai utcán. Összeomlik az élete, amikor tőrbe csalják, és keresztülrángatják a kelet-ukrajnai polgárháború mocskán. Közben magyar agrárbárók Moszkvában árusítják ki az országot… A sok szálon futó, mozgalmas és izgalmas történet Frei Tamás negyedik akcióregénye, amelyen a szokott módon nagyon is meglátszik a részletes kidolgozottság, a szerző tájékozottsága, az irgalmatlan mennyiségű kutatómunka. Igazi, férfias regény!

Nyári Krisztián: Merész magyarok – 30 emberi történet (Corvina Kiadó)

Az Így szerettek ők sikerkönyvek szerzője ezúttal harminc olyan magyarról ír, akik a legnehezebb helyzetben is emberek tudtak maradni, ragaszkodtak önazonosságukhoz, belső bátorságukhoz. A kötet oldalain motiváló, erőt adó sorsok bontakoznak ki. Szerepel benne többek között az iskolaalapító Teleki Blanka, akit a várbörtön sem tudott megtörni, a gyógyszergyártást megteremtő Richter Gedeon, a szíriai bevándorló, Fadlallah el Hedad Mihály, aki a világ legjobbjává tette a bábolnai ménest. Emberek, akik merészek voltak, és mindannyian magyarok.

Csabai Márk: A hatlövetű (Athenaeum Kiadó)

A történet egy fiatal íróról, Gyulai Emánuelről szól, aki írt egy gengszterregényt. Az igazi izgalmak azonban akkor kezdődnek, amikor a története hősei megelevenednek a saját életében, és bekopogtatnak az ajtaján, mi több, laposra verik, hogy aztán hirtelen egy bűncselekmény kellős közepén találja magát, amelyben gyilkolni is kénytelen. Csabai Márk új kötete hatalomról, pénzről, szexről is szól – arról, hogy a valóságban nem is olyan üdvös, ha valóra válik mindaz, amiről fantáziálunk.

Szuper könyvek a szerelmednek karácsonyra

Rafael Santandreu: A boldogság receptje (Libri Kiadó)

A kötet voltaképpen terapeuta, aki hozzásegít a mosolygós, optimista élethez. Rafael Santandreau, a neves, spanyol pszichológus azt vallja, az életet élvezni kell: szenvedéllyel tanulni, szeretni, és felfedezni. Mindez a szépség azonban csak akkor lehet a miénk, ha leszámolunk mindennapi félelmeinkkel, és negatív gondolatainkkal. A terapeuta páciensei, és hírességek eseteit ismertetve mutatja be, miként változtassuk meg a gondolkodásunkat, a szemléletmódunkat, hogy egyre boldogabbak és erősebbek lehessünk.

Andy Weir: A marsi – Mentőexpedíció (Fumax Kiadó)

Hat nappal ezelőtt Mark az elsők között ért talajt a Marson, és a helyzet úgy fest, ott is fog meghalni. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, a férfi teljesen egyedül marad a bolygón. Úgy tűnik, a helyzete menthetetlen: kilátása sincs, hogy üzenjen a Földre, ahogy arra sem, hogy érte jöjjenek, emellett a közelgő éhhalál fenyegeti, a könyörtelen környezetről nem is beszélve. Mark mégsem hajlandó feladni: az élethez való ragaszkodását, mérnöki képességeit és minden találékonyságát latba vetve küzd, hogy legyőzze a legyőzhetetlennek tűnő akadályt. Nagyon szép történet a belső erőről és a túlélési ösztönről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top