Tuti Tippek

Túlélőkalauz önjelölt Mikulásoknak, Fogtündéreknek, Jézuskáknak

Ha az ember szülővé válik, rájön arra, hogy hirtelen varázshatalma lesz: felszáríthat könnyeket, percek alatt csillapíthatja főztjével az éhséget, és lehetővé teheti a csodát. A húsvéti nyuszi felbukkanását, a Fogtündér jövés-menését, a Mikulás érkezését, az angyalkák díszítette fát vagy Jézuska ajándékát.

Nem mondom, hogy mindehhez nem kell állóképesség és erős akarat, de legtöbbször sikerül maradéktalanul helytállni, bár nem kevés izgalom közepette. Mert ugyebár a dolgok nem játszanak mindenben a kezünkre, találkozunk előre nem látott tényezőkkel, és hát az is előfordulhat, hogy  megzavarják a varázslatot, amit nekünk kell helyretenni.

Talán sokan emlékeznek arra a filmre, amelyben Arnold Scwarzenegger mindenre képes, hogy a kisfiának megszerezze az áhított karácsonyi ajándékot. vagy arra a másikra, amiben Tim Allen és Jamie Lee Curtis küzd azért egy egész utcával, hogy a Peruból vőlegénnyel hazatérő lányuk mégis csak belecsöppenhessen a szokásos karácsonyi összejövetelbe (miután szülei azt tervezték, hogy karácsonyozás helyett karibi hajóútra indulnak). Hasonló helyzetbe kerülve mit tettem én? Lehazudtam a csillagot is az égről.

Túlélő kalauz önjelölt mikulásoknak, fogtündéreknek, jézuskáknak

Mert a gyerek okos. Mert a gyerek kérdez. Mert a gyereknek korán felvilágosult ovis vagy iskolai osztálytársai vannak, akik kíméletlenül ki akarják ábrándítani, te meg persze nem akarod. Úgyhogy össze kellett szednem magam, ha meg akartam még egy darabig őrizni a csodát. Az éjszakázás már nem volt elég ( el ne felejtsétek bekapcsolni hajnal egyre-kettőre a mobil ébresztőfunkcióját, mert aztán magyarázkodhattok, hol marad a Fogtündér vagy a Mikulás, és az angyalkák miért felejtették el feldíszíteni a fát!), a rettegéssel vegyes izgalom leküzdése még úgysem (még mindig nem találom azt a nyavalyás fogat a párna alatt!), a lábujjhegyen osonás teljes sötétségben az előszobában  – amit még Winnetou harcosai is megirigyelhetnének – mindössze egy kipipálni való tétel a listánkon, hogy zörgés nélkül a kilincsre akaszthassuk a jól megtömött mikuláscsizmát (ha varrjuk vagy anyagból készültet veszünk, zörgés kizárva!), a rettegés, hogy bármelyik percben ránk nyithatják az ajtót fadíszítés közben, mert ki kell menniük a mosdóba, már csak hab volt a tortán.

A kérdések! Azok a rettenetes kérdések, amiket muszáj volt megválaszolni! Azok aztán tényleg próbára tettek. Mik voltak ezek, és mik a válaszok? Tudd meg a Nemzet napszámosa blogról!

Túlélő kalauz önjelölt mikulásoknak, fogtündéreknek, jézuskáknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top