Mézeskalács

Ennivaló mézeskalács házikó a bögrédre

Semminek sincs magával ragadóbb karácsonyi hangulata, mint egy adag mézeskalácsnak. Ennek továbbfejlesztett változata a bögrére helyezhető helyes mézeskalács házikó, most Naplopó Nassoló kipróbálta, és megírta, hogyan készül.

Ennivaló mézeskalács házikó a bögrédreEljött az idő, hogy készítettem az oviba is, ide-oda mézeskalácsokat. Az oda begyúrt tészta nyújtásakor jött az ötlet, hogy a neten már oly sok helyen látott, bögre peremére tehető kis házikókat is gyártsak.

A bonyodalom

Na nem sokat, kettőt összesen, az is pont több volt a kelleténél, mert nekem ez pepecs munka volt. Mert az még hagyján, hogy a puha tésztácskát méretre szabdalom, de ez után épségben, kevés deformitással kellene áthelyeznem a tepsire, és valamiért aznap olyan trampli kezem volt, hogy ez nem ment olyan simán, mint ahogy azt annak előtte a lelki szemeimmel látni véltem.

Hogyan készült?

Kinagyítottam a sablont a szerintem megfelelő méretre, lemásoltam egy sütőpapírra (a monitorra helyezve), majd átmásoltam egy keményebb papírra (pusztán csak saját kényelemből és időhúzás céljából), és körbevágtam. Aztán a kis darabkákat rátettem a tésztára, körbevagdostam, majd a tepsire tettem. A többi tésztát pedig a szokott módon kiszurkáltam.

Miután megsütöttem, a ház összeállításához a két bejárat hátulját oldalt írókával húztam, majd felállítottam a falakat és mikor állt a ház, rátettem a tetőt. Én akkor dekoráltam, amikor már megszáradt az íróka. Lehet cserepeket rajzolni rá, de én most 1-2 szem Smarties cukorkával díszítettem. Ha pedig készen van a dekor, és meg is száradt teljesen, akkor mehet a csészére, hogy ez fogadja reggel a családot. Vagy csomagoljuk be, és tegyük a fa alá.

A mézes tésztához itt találsz receptet, az íróka receptjéért ide kattints, és itt találod meg a házikó készítésének teljes leírását a sablonnal együtt a Nassoló naplopó blogon.

A sima mézeskalácsok ilyenek lettek:

Ennivaló mézeskalács házikó a bögrédre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top