Tuti Tippek

Egy bolt, ahol örökké karácsony van

Képzelj el egy üzletet, ahol a nyári kánikulában is mézeskalács illat van, ahol ősszel töklámpást nem, de üvegangyalkát lehet kapni...Belgiumban megnéztük a híres Käthe Wolfart egyik üzletét.
Őszi barangolás MeissenbenA szerzőről:
Gellért Tünde
a Cafeblog Egy csepp Európa című blogjának szerzője. Az öreg kontinens országait járja, olvasóinak pedig hasznos és gyakorlatias útinaplót ad, legyen szó egy eldugott kis német faluról vagy a legnépszerűbb nagyvárosokról. Szeptembertől a szerző teljesen új írásaival a Nők Lapja Cafén is találkozhattok!  

Egy bolt, ahol örökké karácsony vanAmikor nemrégiben Belgiumba utaztam, álmomban sem gondoltam volna arra, hogy a turisták által közkedvelt Brugge-ben rátalálok Käthe Wolfart újabb karácsonyi boltjára, méghozzá a főtérre vezető egyik kis utcában, közvetlenül a Belfort torony mellett.

Haza akarják vinni az európai karácsony hangulatát

Az üzletet franchise rendszerben Henk Tromp és felesége vezeti, akik tíz évvel ezelőttig étterem-tulajdonosként dolgoztak. Belefáradtak a szünet nélküli munkába, és több időt szerettek volna egymással és a családjukkal tölteni, ezért valami másba akartak belevágni. Ekkor találkoztak össze a Wolfart családdal, és hamarosan megszületett a döntés – Belgiumban is nyílik egy ilyen különleges, egész évben nyitva tartó, kizárólag kiváló minőségű karácsonyi dekorációt kínáló üzlet. „Brugge rengeteg látogatót vonz az év bármely szakában, itt sosincs holtidény – magyarázta nekünk Tromp úr. – A világ minden tájáról jönnek, Dél-Afrikából, Ausztráliából, Ázsiából éppen úgy, mint Amerikából. Számukra a hagyományos európai karácsony unikum, és mivel érzik a varázsát, haza akarják vinni. Ezért betérnek hozzánk, és itt a tradicionális német kézműves termékekből válogathatnak, amelyek garantáltan évtizedekre szólnak.”

Az összes Käthe Wolfart-üzletben tilos fotózni, de amikor elmeséltem, hogy egy nőknek szóló magyar online magazin számára szeretnék írni az üzletről, Tromp úr beleegyezett a képek elkészítésébe, ezért exkluzív lehetőséghez jutottunk, amit azonnal ki is használtunk.

Egy nap is kevés volna…

A kezdetek
Közép-Frankföldön van egy mesebeli város, amelyet 970-ben alapítottak. A jelenleg 11 ezer lakost számláló, felújított középkori település varázslatos óvárosán kívül arról is nevezetes, hogy itt található a világ első és egyben legnagyobb, egész évben nyitva tartó karácsonyi áruháza. Rothenburg ob der Tauberben Käthe Wolfart olyan családi vállalkozást hozott létre, amely a hagyományos német karácsonyi dekoráció piacvezetője lett.

Ahogy körbejártam a helyiségeket, a személyes, különleges ajándékötletek és karácsonyi díszek lenyűgöző kínálata fogadott. Ezek a termékek kizárólag Käthe Wolfartnál kaphatók, és a Rothenburgi Karácsonyi Műhelyben készültek. Található itt fából faragott vagy festett üveg karácsonyfadísz, diótörő, német karácsonyi piramis, boltíves gyertyatartók fából, adventi naptárak minden méretben és mennyiségben, zenélő dobozok, Mikulás-figurák textilből, fából vagy kerámiából, sőt feketeerdei fából faragott kakukkos óra is. Boldog és lelkes bámészkodásomat mindössze a többi vásárló bosszús arca zavarta, akik határozottan megorroltak rám a különleges fotózási engedély miatt.

A hangulat leírhatatlan. Valahogy visszavitt engem a gyermekkorba, amikor még szilárdan és töretlenül hittem a Mikulásban, és vártam, hogy az angyalok elhozzák feldíszített karácsonyfánkat. Amikor még azon aggódtam, elég jó voltam-e ahhoz, hogy ne kapjak virgácsot, és írtam ajándékkérő levelet Jézuskának. Käthe Wolfart üzletei és termékei ezt az illúziót kínálják és egy gyönyörű karácsony ígéretét.

Megnézem
Összes kép (1)
 Az akciós repülőjegyeknek köszönhetően egyre többen látogatnak el hazánkból is Brüsszelbe, és szívesen kirándulnak Brugge-be (mindössze egy óra az út vonattal, 15 eurós kedvezményes hétvégi retúrjeggyel). Trompék karácsonyi üzlete így a magyar turisták számára is elérhetővé válik. De akinek nincs kedve ennyit utazni, az látogasson el Szentendrére. A Hubay Házban naponta 10 órától 18 óráig lehet gyönyörködni a különleges karácsonyi múzeumban és válogatni a rendkívül gazdag dekorációs kínálatból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top