Tuti Tippek

A budapesti adventi vásár a legolcsóbb

Listázták Európa legolcsóbb és legdrágább karácsonyi vásárait. Fővárosunk remekelt az összesítésben. Az viszont rossz hír, hogy idén rövidebb lesz a Vörösmarty téri vásár.

A Daily Mail című brit napilap górcső alá vette az európai karácsonyi vásárokat. Abból a szempontból listázták valamennyi helyszínt, hogy mennyire rúg két fő részére egy kétnapos ott-tartózkodás, angliai indulással. A lista alapján a 12 európai karácsonyi vásár közül Budapest vitte el a pálmát. A magyar főváros bizonyult ugyanis a leginkább pénztárcakímélő úti célnak, az átszámítva 187 ezer forintos árral – írja az Urbanista blog.

A mostani aranyérmes helyezéssel a tavalyi listavezetőt, Tallinnt utasítottuk magunk mögé, idén a drágulások miatt ugyanis a 8. helyre csúszott vissza (298 ezer forintos árral). Sőt olyan városokat is lehagyott Budapest, mint Riga, amely a 2. helyre került (188 ezer forintos árral) és Lille, amely a 3. helyen végzett, mivel a számítások szerint egy kétnapos ott-tartózkodás 250 ezer forintra rúg.

A budapesti adventi vásár a legolcsóbb

Egyébként idén rövidebb lesz a Vörösmarty téri adventi vásár. Eredetileg november 15-től egészen január 2-ig tartott volna, ám a legújabb hírek szerint csak november 29-én nyitnak, és december 24-én már zárnak is. Ezzel lényegesen lerövidül a téli szezon egyik legnépszerűbb budapesti rendezvényének hossza – írja a Turizmusonline.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top